Kayseri Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, İlçe Müftüleri Toplantısı’na katılmak üzere geldiği Özvatan’da, kamu kurum ve kuruluşları ile yaptığı görüşmelerde, ilçede yürütülmekte olan din hizmetleri hakkında istişarelerde bulundu.

Sonrasında İlçe Müftüleri Toplantısı’na katılan Müftü Güven, toplantının ardından Özvatan Merkez Camii’nde öğle namazını kıldırdı ve namaz sonrası cemaate hitap etti.

İlçe Müftüleri Toplantısı’nda ise ramazan ayı faaliyetleri değerlendirildi, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından “Yaz Döneminde Yürütülecek Gençlik Çalışmaları” konulu yazı üzerine istişareler yapıldı.

Öte yandan bütün ilçe müftülüklerinin kütüphanesinde Braille alfabeli Kur’an-ı Kerim bulundurulması tavsiye edilirken Görme Engelliler İmam Hatip Ortaokulu”nun da tanıtımı yapıldı.

Toplantı, “2019 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları” konusunun görüşülmesi ile tamamlandı.

Namaz sonrası Felahiye ilçesini de ziyaret eden Prof. Dr. Güven, burada kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

Ziyaretler esnasında Müftü Güven, Felahiye Kaymakamı Yusuf Cankatar ile birlikte yapımı devam eden Felahiye Merkez Camii inşaatını gezerek inşaat hakkında bilgi aldı.

Felahiye Cumhuriyet Camii’nde ikindi namazını kıldıran Güven, namaz sonrasında cemaate hitap etti.

Editör: Mehmet Çalışkan