Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi tarafından hazırlanan yardımları taşıyan 38 tır, Suriye’ye doğru yola çıktı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından başta El-Bab, Azez, İdlib, Cerablus ve Halep olmak üzere sınır ötesinde bulunan Suriyelilere ulaştırılmak amacıyla yürütülen yardım kampanyası kapsamında, Kayseri'de “Yükümüz Kardeşlik” sloganıyla yardım kampanyası düzenlendi.

İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kayseri Şubesi tarafından hazırlanan 38 tır dolusu un, su ve halı malzemesi, Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezi önünden Kayseri Valisi Şehmus Günaydın’ın da katıldığı törenin ardından dualarla Suriye'ye uğurlandı.

Vali Şehmus Günaydın, dünyanın neresinde olursa olsun yardım denince akla Türkiye'nin geldiğini ifade ederek, "Kayseri denince akla hayırseverler şehri geliyor. Kayserimizin gerek ilimizde gerek ülkemizde yaptıklarının yanında bir de yurt dışına yaptığı hayırlar çok anlamlıdır. Ülkemiz dışındaki kardeşlerimize tırlar dolusu yardım gönderiyoruz. Sıkıntı içerisinde, ihtiyacı olan, dünyanın neresinde olursa olsun bir mazlum varsa yardım denince akla Türkiye geliyor. Yapılan yardımları milli gelirle orantıladığımız zaman uzak ara birinciyiz. Bu da bizim inancımızın ve kültürün gereğidir." ifadelerini kullandı.

Törenin açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven şöyle konuştu:

“Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtları ile kahraman ordumuzun terörden arındırmış olduğu bölgelerde yaşayan mazlum, mağdur ve muhtaç durumda olan kardeşlerimize, ramazan öncesinde yardımlarımızı ulaştırmak istedik.

Bugün göndereceğimiz bu yardım tırlarımızın 28’inde un, 10 tırda da su ve halı bulunmaktadır. Yaklaşık 1 milyon 300 bin TL değerindeki bu 38 tırlık yardımımızı, ramazan öncesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Türkiye Diyanet Vakfımızın bölgedeki fırınlarında pişecek olan bu unlar, muhtaç ve mağdur kardeşlerimizin sofrasına sıcak ekmek olarak konulacak.

Son 3 yıl içerisinde Kayseri Müftülüğü ve TDV Kayseri Şubesi olarak bu tırlarımızla birlikte 504 tır yardım malzemesi gönderdik. Bu yardım çalışmalarına Peygamberimizin şu hadis-i şerifini kendimize ilke edinerek başladık: ‘Amellerin en hayırlısı, az da olsa sürekli olanıdır.’ İşte bu Nebevî şiarla çıktığımız yolda elhamdülillah 504 tır yardım ulaştırdık. Ramazan ayında da inşallah yardımlarımızı ulaştırmaya devam edeceğiz. 

Bu yardım tırlarını Kayserimizin hayırsever iş insanlarının destekleriyle bölgeye gönderiyoruz. Başta OSB ve Serbest Bölge yöneticileri olmak üzere yardım ve katkıları sebebiyle tüm hayırseverlerimize ve iş insanlarımıza teşekkür ediyorum. 

Birileri binlerce tırlık kan kusan silahlarını bölgeye gönderirken bizler bölgedeki kardeşlerimizi düşünerek onlara ekmek gönderiyoruz, barınma malzemesi gönderiyoruz ve kardeşimizin yardımına koşuyoruz.”

Eğitime Destek Platformu Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan ise Kayseri'nin hayırsever bir şehir olduğunu söyledi. Bilal Erdoğan şöyle devam etti:

"Türkiye son dönemde dış yardımda millî gelire oranla dünyada birinci. Dünyanın en zengin ülkesi değiliz belki ama gönlü en zengin millet olduğumuz kesin. Gönül istiyor ki bu Batı'ya da örnek olsun. Dünyada hep zulümle, gözyaşıyla anılan Batı medeniyeti, keşke dünyanın yaralarını sarmaya da birazcık katkı sağlasa, birazcık destek olsa.”

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Şahin Güven tarafından yapılan duayla, 38 tırlık yardım konvoyu Suriye’ye doğru yola çıktı. 

Editör: Mehmet Çalışkan