Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" kampanyası kapsamında, Kayseri İl Müftülüğü ile TDV Kayseri Şubesince "TDV Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve Bağış Standı" açıldı.

Açılışa katılan Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, kampanya hakkında bilgi vererek; "Vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu tanıtım toplantılarımıza Kayseri’den başladık. Amacımız; en güzel şekilde kurban vekaletini alabilmek, İslami usullere göre kurbanımızı kurban edebilmek ve kurban etlerini de ihtiyaç sahiplerine en yakın zamanda ve en hızlı şekilde gönderebilmektir. Türkiye’de 1003 şubemizde il ve ilçe müftülerimiz nezaretinde kampanyamız başladı. 75 ülkede Allah’ın izniyle kurban kesimi ve dağıtımı yapılacak. Rabbim en güzel bir şekilde bu ibadet ve taatimizi yerine getirebilmeyi, vekaletlerini bize veren kardeşlerimizin emanetini en güzel bir şekilde yerine iletebilmeyi nasip etsin." ifadelerini kullandı.

- Türkiye Diyanet Vakfı olarak kurban vekaletlerinize talibiz

Açık; "Türkiye Diyanet Vakfı olarak kurban vekaletlerinize talibiz. Türkiye Diyanet Vakfına kurbanlarınızı teslim ederseniz, ihtiyaç sahiplerine en güzel şekilde ulaştıracağımıza burada sizin huzurunuzda söz veriyoruz. 'Vekaletimi nasıl ulaştırabilirim?' derseniz; tdv.org yazarak çevrimiçi sistemden ulaşabilirsiniz. Ama yanımda gördüğünüz mavi renkli kahramanlarımız, imamlarımız, müezzinlerimiz, vaizlerimiz, müftülerimiz sizleri bekliyorlar. Camilerinde, Kur’an kurslarında, müftülüklerde bekliyorlar. Hatta 'ben gelemem' derseniz telefonla 'sizi bekliyorum, kurban vekaleti vermek istiyorum' dediğinizde makbuzu keserek vekaletinizi alıyorlar." şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven ise "Çalışmalarımıza başladık, standımızı kurduk. Şehrimizin daha başka bölgelerinde de stantlarımız var. Bunlar vesilesiyle inşallah halkımızın kurban bağışlarını alıp dünyanın dört bir tarafında bulunan mazlum, mağdur insanlara ulaştırmaya gayret göstereceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şube Başkanı ve İl Müftüsü Şahin Güven, ilk kurban bağışını gerçekleştirdi.

Güven’e kurban bağış makbuzunu, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı İhsan Açık takdim etti.

Cumhuriyet Meydanı Bürüngüz Camii, Hunat Camii, Camii Kebir, Kurşunlu Camii ve Sivas Caddesi üzerinde açılan Türkiye Diyanet Vakfı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve Bağış Stantları bağışları almaya başladı.

Editör: Mehmet Çalışkan