Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülecek vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek verecek.

Bu kapsamda Kayseri İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi ev sahipliğinde "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan konuşmacı olarak katıldı.

Kayseri Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda İl Müftüsü Yusuf Akkuş, İl Müftü yardımcıları, Müftülük personeli ve din görevlileri hazır bulundu.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından toplantının açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Akkuş, “İnanıyorum ki geçen senelerden daha çok gayret edeceksiniz. Yeryüzünün açlık yokluk yarasına siz merhem olacaksınız. Hocalarım; dünyada imtihan var. Sizin gayretlerinizle bu millet, bu memleket bu imtihanı kazanacak inşallah. Hepiniz mutlaka bu zorluğun üstesinden geleceksiniz. Bundan hiç şüphem yok.” dedi.

Ardından kürsüye davet edilen Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Erhan ise şu ifadelere yer verdi:

"Yaralara merhem olacak, kardeşlik duygularını geliştirecek bir zaman dilimi içerisine giriyoruz. Siz kardeşlerimizin aracılığıyla, vatandaşlarımızın vermiş olduğu o emaneti yerine tevdi etme düşüncesiyle yurt içinde ve yurt dışında muhtelif yerlerdeki kardeşlerimize adeta tebliğin bir amacı olmak üzere kurban ulaştıracağız. Bunun için 81 il müftülüğümüze yazılar yazarak belirlediğimiz gönüllü kardeşlerimiz gerek yurt içindeki gerekse yurt dışındaki yerlere kurbanlarını bağışlayan kardeşlerimiz adına kardeşlik duygularını iletmek üzere kurban etlerini insanımıza en güzel şekilde iletmek için gayret sarf edecekler. Bizim en büyük potansiyel gücümüz, Diyanet İşleri Başkanlığımızın her kademesinde çalışan siz kardeşlerimizsiniz. Geçen sene Kayseri'nin kurban bağış sayısı 11 bine yakındı. Ama bu sene biz Kayseri için 20 bin kurban bağışına ulaşmayı hedefliyoruz."

Editör: Mehmet Çalışkan