Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi’nin standına gelen Kamçı, Kurban bağışında bulunduktan sonra görevli ve yetkililerle bir süre sohbet etti ve şu açıklamalarda bulundu:

“Bildiğiniz gibi biz Müslümanlar için dinî bayramlar çok önemlidir. Bayramlar; yardımlaşmanın, sevginin ve hoşgörünün ön plana çıktığı günlerdir. O anlamda da Kurban Bayramı çok önemlidir. Ülkemizin güvenilir kuruluşlarının başında gelen Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı, bu işi üstlenmiştir. Yıllarca en iyi şekilde yurtiçi ve yurtdışında sürdürmektedir. Burada da yine Türkiye Diyanet Vakfımız, yurtiçinde ve yurtdışında kurbanlarını bağışlamak isteyen vatandaşlarımızın bağışlarını alıyor. En güvenilir şekilde dağıtacağından eminiz. Bu anlamda emekleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Şimdiden tüm Müslüman kardeşlerimizin, İslam âleminin bayramlarını kutluyorum.”

Vali Kamçı’nın ziyaretleri esnasında bağış standında hazır bulunan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, kendilerine teşekkür etti ve şunları söyledi:

“Türkiye Diyanet Vakfı, geçen yıl 145 ülkede ve ülkemizin 81 ilinde, 500’ün üzerinde ilçesinde Müslüman kardeşlerimizin bağışlamış olduğu kurbanlarını vekâlet yoluyla keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Geçen yıl 245 bin adet kurban bağışı gelmişti, bu yıl inşallah 300 bini zorlamak istiyoruz. Kayserili hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Suriye’ye her ay göndermiş olduğumuz 10 tır yardımlarda olduğu gibi bu kurban bağışlarında da yine İl Müftülüğümüzü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi’ni Türkiye’de birinci yaptılar. Şuanda bu noktada, en ön sırada devam ediyoruz.”

Editör: Mehmet Çalışkan