Kayseri İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi iş birliğinde, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi son sınıf öğrencilerine yönelik iftar programı düzenlendi.

Akşam ezanıyla birlikte oruçlar açıldı, hep birlikte iftar yapıldı.

Hunat Camii Müezzin Kayyımı Adem Peker'in Kur’an-ı Kerim tilavet ettiği programda, Bünyan İlçe Müftüsü Mahmut Taşyapan dua yaptı.

Kayseri Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lütfullah Cebeci, mezuniyet sevincini yaşayan öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Bundan sonra yeni bir hayata başlıyorsunuz. Okulunuzu arayacaksınız. Çünkü böyle bir hayatı ve ortamı bir daha bulamayacaksınız. Gittiğiniz yerlerde önemli görevler üstleneceksiniz. Sizler eğitim ordusunun önemli birer neferisiniz. Üzerinizde büyük bir sorumluluk olduğunu biliniz. Gittiğiniz yerlerde yol gösterici ve problem çözücü olun. Gelecek hayatınızda başarılar diliyorum. Hayırlı hizmetler diliyorum.”

Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt ise “Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi olmanın ayrıcalıklı olduğunu düşünüyorum. Sizler üzerinize düşen sorumluluğun bilincinde olun. Kendinizi geliştirin, donanımlı olun. Peygamber Efendimiz (s.a.s.), ‘Kim güzel bir yol, iyi bir çığır açarsa açtığı yolun, çığrın ecri ve kendisinden sonra onunla (o yolla, o çığırla) amel edenlerin ecirleri, sevaplarından hiçbir şey eksilmeden ona aittir.’ buyuruyor. Yaklaşık dört yıldır mezun olacak öğrencilerimize iftar veren İl Müftülüğümüze huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sizlere de bundan sonraki hayatlarınızda muvaffakiyetler ve başarılar diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Son olarak söz alan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven ise şunları söyledi:

“Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bir hadis-i şeriflerinde, ‘Ey Ali, senin vasıtanla, senin aracılığınla sadece bir kişinin bile hidayete ermesi, doğru yolu bulması, üzerine güneşin doğup battığı şeylerden daha hayırlıdır, şu vadi dolusu kızıl kızıl develerden daha hayırlıdır, şu dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır.’ buyurmaktadır.

Resmî olarak fakülte öğrenciliği bitiyor, ama ilim talep etme bitmiyor, devam ediyor. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) ‘Beşikten mezara kadar ilim talep edin.’ buyuruyor. Bir eğitimci eğer ilim öğrenmeyi, kitap okumayı bırakmış ise aslında o, tükenmiş, bitmiş demektir. Onun için okumayı ve ilim tahsil etmeyi bırakmamalıyız. Eğer bizler ilim peşinde koşarsak rızık da bizim peşimizden koşar. Eğer bizler rızık peşinden koşarsak rızık bizden kaçar, biz de rızkın peşinden koşarız. En nihayetinde her ikisinde de koşuyoruz, ama ikincisi ilim için koşmanın yanında çok sönük kalır. Onun için Yüce Mevla hepimizi ilim yolunda koşanlardan eylesin. Ölünceye kadar öğrenen ve öğretenlerden eylesin inşallah.”

Protokol konuşmalarının ardından Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi son sınıf öğrencileri tarafından İl Müftüsü Prof. Dr. Güven’e, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yeşilyurt’a, Kayseri Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cebeci’ye çiçek takdim edildi.

İftar programına Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, Kayseri Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lütfullah Cebeci, müftülük personeli, ilçe müftüleri, din görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan