Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Suriyeli ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak amacıyla; “Yükümüz Kardeşlik” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında, Kayseri İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi iş birliğinde hazırlanan ve 2 bin öğrencinin ihtiyacını karşılayacak olan kırtasiye, kıyafet ve ayakkabı malzemeleri Azez’de öğrencilere dağıtıldı.

Kayseri’den uğurlanan yardım malzemelerinin Kilis’te karşılanması ve Suriye’nin Azez ilçesinde ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılması için Kayseri’de görev yapan din görevlileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan heyet, Develi İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak’ın başkanlığında Kilis’e geldi.

Heyet, 21.09.2019 Cumartesi günü TDV Kayseri Şubesi’nin göndermiş olduğu yardımları Öncüpınar Sınır Kapısı’nda karşıladı ve buradan da Suriye’nin Azez ilçesine geçerek gönderilen yardımları ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıttı.

Heyete, bölge ziyaretinde bulunan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Av. Mehmet Savaş Polat da eşlik etti.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Polat ve Kayseri heyeti, Azez’in Tilalişam köyünde Pakistan yardım kuruluşu Müslim Hands ortaklığında yaptırılan 12 derslikli Şehit Ahmad İbrahim Nffal isimli okul ile Havar Kilis köyündeki 10 derslikli bir ilköğretim okulunun da açılışını yaptı.

Açılışa, Suriyeli yetkililerin yanı sıra Kilis Müftüsü Abdurrahman Şahin ve koordinatör müftüler de katıldı.

TDV Genel Müdürü Polat ve Kayseri heyeti, açılışını yaptıkları okullarda çocuklara, çanta, kırtasiye malzemesi ve çeşitli hediyeler dağıttı.

Heyet daha sonra Suriye’nin kuzeyindeki kamplarda günlük olarak çıkarılan 15 bin kişilik sıcak yemeğin dağıtılmasına yardım etti.

Bölgede sürdürülen çalışmalar hakkında Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Savaş Polat, yaptığı Suriye’de eğitim başta olmak üzere pek çok alanda faaliyet yürüttüklerini söyledi.

Eğitimin öncelikli alan olduğunu belirten Polat, “Bölgede farklı yerlerde okullarımız var, bugün burada iki yeni okulun açılışını yaptık. Biri ilkokul, diğeri lise düzeyinde. Aynı zamanda buradaki açılış vesilesiyle Kayseri Müftülüğü 2 bin öğrenci için kırtasiye malzemesi ve çanta gönderdi, bunların dağıtımını gerçekleştirdik.” dedi.

Polat, bölgedeki çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini belirterek şöyle devam etti:

“Ümmetin bir parçası olan bu topraklarda iyilik çalışmaları yapıyoruz. Buradaki gençleri, terör faaliyetlerinden ve algı operasyonlarından uzak tutmak adına, doğru bilgiyi, doğru kaynaklardan ulaştırmaya devam edeceğiz.”

Polat, Suriye’nin kuzeyinde yıkılan 300 caminin tadilatını gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Kayseri Heyeti ayrıca burada TDV’ye ait lojistik merkezini, Tomurcuklar Rehabilitasyon Merkezi’ni, kültür merkezini, giyim mağazasını, sosyal sarketi ve TDV Suriye Azez Koordinasyon Merkezini ziyaret ederek burada yürütülmekte olan faaliyetler hakkında yetkililerden bilgi aldılar.

Editör: Mehmet Çalışkan