Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" temasıyla düzenlen "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu"nda rekor kurban bağışı ile Kayseri Kocasinan ilçesi Türkiye birincisi oldu.

Kocasinan İlçe Müftülüğü ve TDV Kocasinan Şubesi, "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" kapsamında 1867 kurban bağışı ile tüm il ve ilçeleri geride bıraktı.

Türkiye birinciliği elde eden Kocasinan İlçe Müftülüğü ve TDV Kocasinan Şubesince program düzenlendi.

Kocasinan İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda önce din görevlilerine daha sonra da Kur’an kursu öğreticilerine düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun nezdinde tüm din görevlilerini tebrik eden İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "Kocasinan İlçe Müftülüğü ve  Türkiye Diyanet Vakfı Kocasinan Şubesinin Türkiye birincisi olması takdire şayandır. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Disiplinli çalışma, sevgi, saygı, idarenin anlayışı, merhameti ve çalışanların müftüsüne olan sevgi ve ittibası bu büyük başarıyı getirmiştir. Bu sebeple başta İlçe Müftüsü Halil Uzun’u ve sizleri kutluyorum. Sizler Kocasinan’dan daha büyük vilayetleri, ilçeleri geçerek bu unvanı kazandınız, bunu fazlasıyla hak ettiniz. Yine Türkiye Diyanet Vakfı Kocasinan Şubesi Kadın Kollarını özellikle zikretmek istiyorum. Belli ki bu hizmete kadın eli değdi. Başarının belli bir bölümü de onlara aittir. Tekrar işin başında ve gece gündüz demeden çalışmasına şahit olduğum ilçe müftümüz ve siz değerli ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun ise "Başta çok kıymetli İl Müftümüz Yusuf Akkuş hocama yürekten teşekkür ediyorum. Kendileri her daim yanımızda hizmetlerimizin önünü açarak maddi ve manevi desteklerini esirgemeyerek bizlere güç veriyor. Bugün Türkiye birincisi olan Kocasinan Müftülüğümüzün yanında ve programında hazır bulunuyorlar. Allah razı olsun. 1867 kurban demek yurt içi ve özellikle yurt dışı Somali, Senegal, Togo, Yemen, Sudan, Filistin ve Afrika gibi ülkelerde yaşayan yüzlerce aileye et payı teslim etmek karşılığında sonsuz dualar almak demektir. İşte biz bunun İçin seferber olduk. Kocasinan Müftülüğü ailesi olarak çok mutluyuz. Bu birinciliği bize kazandıran tüm görevlilerime özellikle Türkiye Diyanet Vakfı Kocasinan Kadın Kollarına, vakfımız gönüllüler grubuna ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan