Kayseri İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Kemal İmamtorunu Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdunda iftar programı düzenledi.

Ezanın okunmasıyla birlikte hep birlikte oruçlar açıldı, iftar yapıldı.

İftarın ardından Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat dua yaptı.

Sonrasında öğrencilere hitap eden İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, “Sınav döneminiz başlıyor. Yüce Mevla sınavlarınızda muvaffakiyetler nasip eylesin. Sizler ailelerinizden uzakta burada eğitimlerinizi sürdürürken sizlerle iftar sofralarında bir araya gelmek bizleri gerçekten mutlu ediyor.” dedi.

Müftü Güven şöyle devam etti:

“Peygamber Efendimiz (s.a.s.) şöyle buyuruyor: ‘Sizlerden her biriniz ramazan orucunun farziyetine inanarak ve karşılığını da yalnızca Allah’tan bekleyerek oruç tutacak olursa geçmiş günahları affolunur.’  İnşallah inanarak ve karşılığını yalnızca Allah’tan bekleyerek tutmuş olduğumuz bu oruçlarımız, geçmiş günahlarımıza kefaret olsun. Bundan sonraki hayatlarınızda Kur’an’ın getirdiği emir ve yasaklarına, Peygamber Efendimiz (s.a.s.)’in rehberliğine tabi olarak bu dünyada Müslümanca bir hayat yaşamayı Yüce Mevla hepinize nasip eylesin. İnşallah, sizler de okullarınızı bitirip hayata atıldığınız zaman, ihtiyaç sahibi insanları iftarlarınızda misafir edersiniz. Özellikle de öğrenci kardeşlerinizi unutmazsınız inşallah.”

İftar programına İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcıları Mehmet İzci, Fatma Feyza Güner, Ahat Taşçı, Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat, Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, TDV eğitim koordinatörleri, yurt idarecileri ve öğrenciler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan