Kayseri İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi ve sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle 500 çocuğa içerisinde mont, bot, çorap, bere, okul çantası ve maskenin bulunduğu hediye paketi ulaştırdı.

Öte yandan ihtiyaç sahibi ailelere ise aynî ve nakdî destekte bulunuldu.

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi Başkanı Prof. Dr. Şahin Güven, "Türkiye Diyanet Vakfının STK iş birliğinde ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım çalışmalarını büyük bir takdirle karşılıyorum. Bu yardımlara katkı sağlayan Avrupa’daki bütün kardeşlerimize, bütün Mümin kardeşlerimize, Anadolu’dan Avrupa’ya giden dostlarımıza ve aynı zamanda farklı milletlerden olup da Mümin olarak Anadolu’daki insanlara yardım yapan kardeşlerimize de teşekkür ediyorum." dedi.

"Anadolumuz bir hicret yurdudur"

İl Müftüsü Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anadolumuz bir hicret yurdudur. Uzun yıllar hicret yoluyla Anadolu'ya bir çok Müslüman topluluk, kabile gelmiş ve yerleşmiştir. Özellikle Osmanlı Devleti’nin yıkılış sürecinde Balkanlardan, Kafkaslardan bir çok Mümin kardeşimiz Anadolu'ya gelmiştir. Şimdi de özellikle Orta Doğu’daki bazı ülkelerden bizim ülkemize gelen bir çok muhacir kardeşimiz bulunmakta. Hepinizin bildiği üzere yaklaşık 4 milyona yakın Suriyeli mülteciyi Anadolu topraklarında misafir ediyoruz. Onlar bizlerin dostları ve kardeşleridir. Kayseri'de de yaklaşık 80 bine yakın Suriyeli var. Bunun yanında Türkistanlı, Afganistanlı muhacirlerimiz var. Gücümüzün yettiği oranda yardımcı oluyoruz. Ancak Avrupa’daki dostlarımızın özellikle Anadolu’yu unutmayarak, doğdukları ve büyüdükleri toprakları unutmayarak buradaki insanlara yardım göndermeleri de hem buralarda hizmet eden bizleri mutlu ediyor hem de ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermiş oluyor. Kayseri sadece kendi şehrimizdeki ihtiyaç sahiplerine değil, özellikle sınır ötesinde, çadırlarda yaşayan, barakalarda yaşayan kardeşlerimize her ay yardım gönderen en önemli şehirlerden birisidir."

Editör: Mehmet Çalışkan