Kayseri Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Kayseri’de ikamet eden Suriyelilere özel “Hz. Peygamber ve Gençlik” konulu program düzenlendi.

Melikgazi ilçesi Danişment Gazi Mahallesi Melikgazi Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Suriyeliler Ensar Derneği Başkanı Uğurcan Yıldırım tarafından açılış konuşması yapıldı.

Daha sonra söz alan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, “Kayseri’de ikamet eden yaklaşık 70 bin Suriyeli muhacir kardeşimizin daima yanlarında olduklarını ve ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını ifade etti. Kayserili hayırseverlerin bu güne kadar 466 tır yardımı sınır ötesinde bulunan Suriyeli mültecilere gönderdiğini hatırlattı. Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle bir araya geldiklerini ve Suriyeli Âlim Prof. Dr. Ali Hâc Hüseyin’in Hz. Peygamberin gençlere nasıl değer verip onları eğittiğini bizlere anlatacağını söyledi.

Daha sonra Suriyeli Âlim Ali Hâc Hüseyin konuşmasını yaptı. Konuşmasının sonunda Türkiye’ye, Türklere ve Kayserililere teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Program Suriyeli ilahi grubu tarafından seslendirilen birbirinden güzel ilahilerle devam etti. Son olarak gecenin duası yapıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan