Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, sınır ötesinde bulunan Suriyeli ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak amacıyla; “Yükümüz Kardeşlik” sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında, Kayseri İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi iş birliğinde hazırlanan ve 2 bin öğrencinin ihtiyacını karşılayacak olan kırtasiye, kıyafet ve ayakkabı yardımlarını taşıyan tırlar, düzenlenen törenin ardından dualarla Suriye’ye uğurlandı.

Yardım tırlarını uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Kayseri’den Suriye’ye yönelik gönderilen tırlarının sayısının 519’a ulaştığını belirterek şunları söyledi:

“Sınır ötesinde özellikle emniyet güçlerimizin terörden arındırdığı bölgelerde ikamet eden Suriyeli kardeşlerimize ihtiyacı olan yardımları ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu tırımızın içerisinde kıyafet, ayakkabı ve kırtasiye malzemesi var. Terörden arındırılmış olan bölgedeki okullarda eğitim gören öğrencilerin her birisinin üzerine kıyafet, sırtına çanta ve çantasının içerisine de kırtasiye malzemelerini, defterlerini, kalemlerini, silgilerini ve kalem tıraşlarını koyup hazır hale getirdik.

Bu tırımızın içerisinde 2 bin adet öğrencimizin ihtiyacını karşılayacak malzemelerle birlikte yola çıkarıyoruz. Cumartesi sabah Azez bölgesine geçilecek ve orada Milli Eğitim Bakanlığımızın açmış olduğu 2 okuldaki bütün öğrencilerimiz, Türkiye Diyanet Vakfı olarak giydirilecek. Bu giysileri ve kırtasiye malzemelerini Kayseri’deki hayırseverlerimiz karşılıyor. Cumartesi günü oradaki programa TDV Genel Müdürümüz başta olmak üzere birçok yöneticimiz de katılacak. Şimdiden Kayserimizdeki hayırseverlerimize teşekkürlerini ilettiler.

Kayserili hayırseverlerimize, basın mensuplarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve Müftülüğümüz personeline teşekkür ediyorum. Çünkü bu yardım faaliyetlerini organize etmek, bir araya getirmek, her bir kıyafetin dikiminden bunların bir araya getirilip tek tek çantalara konulmasına varıncaya kadar, TDV Kayseri Şubesi personelimiz İl Müftülüğü personelimiz yardımlarını esirgemediler.

Peygamberimizin (s.a.s.) şu iki hadis-i şerifini hatırlatarak sözlerimi tamamlıyorum: Peygamberimiz (s.a.s.); ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’ buyuruyor. Dünya küçük bir köy haline geldi. Dünyanın neresinde bir aç, bir susuz, bir öksüz, bir yetim varsa elhamdülillah Anadolu’nun vefakâr ve fedakâr insanları, hayırseverleri oralara yardım götürüyorlar.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak sadece Suriye’ye yardım göndermiyoruz. Aynı zamanda Yemen’e, Filistin’e, Afrika’ya kısacası dünyanın neresinde bir mazlum ve mağdur varsa ülkemizin hayırlarını oraya ulaştırıyoruz.

İkinci hadis-i şerif ise bizim bu hayırlarımızın sürekli olması gerektiğini ortaya koyuyor. Peygamberimiz buyuruyor ki: ‘Amellerin en hayırlısı, az da olsa sürekli olanıdır.’ Süreklilik, hayırda ve hasenatta önemlidir. Bu sebeple bizler her ay bu yardımları gönderiyoruz. Artık bölgedeki Türkiye Diyanet Vakfımızın personeli ve ihtiyaç sahipleri biliyorlar ki Kayserili hayırseverler her ay oradan ekmek için un ya da sofralarına katık olacak veya üzerlerine giysi olacak bir şeyler gönderiyorlar.”

Kocasinan İlçe Müftüsü Esat Yapıcı’nın yaptığı duanın ardından yardım tırları Suriye’ye doğru yola çıktı.

Uğurlama törenine İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Müftülüğü personeli, ilçe müftüleri, din görevlileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan