Kayseri İl Müftülüğü, şehitler başta olmak üzere Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için hatim programı düzenledi.

Okunan hatimlerin duasının yapılması amacıyla Hunat Camii'nde düzenlenen programda cemaate hitap eden İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, “Elazığ ve Malatya'da hayatını kaybedenler başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için birer hatim gönderelim istedik. Bu vesileyle böyle bir program düzenledik. İş insanlarımızın Elazığ ve Malatya'daki depremzede kardeşlerimize gönderdikleri yardımlara teşekkür ediyorum. Aynı iş insanlarımız şimdi de bölgeye ulaştırılmak üzere kurbanlar kestiriyorlar, biz de bunları Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla depremzede kardeşlerimize ulaştıracağız.

Şehitler ve depremde vefat edenler için 106 hatim okundu

Bütün şehitlerimizin ruhlarına, depremde vefat eden kardeşlerimizin ruhlarına hediye edilmek üzere Kur'an kurslarımızda 106 adet hatim yapıldı. Bir daha memleketimize afetlerin gelmemesi ve onlara hazırlıklı olmamız ve farkındalık oluşturmak için böyle bir program gerçekleştirdik.”

Sonrasında şehitler ile Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için okunan hatimlerin duası yapıldı.

Cami çıkışında açıklama yapan Vali Şehmus Günaydın, “başta tüm şehitlerimiz olmak üzere Elazığ ve Malatya’daki depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum.” dedi.

Kayseri’den Elazığ ve Malatya’daki depremzedeler için yapılan yardımlara da değinen Vali Günaydın, şöyle devam etti:

“Devletimizin bütün kurumları başta olmak üzere tüm hayırseverlerimize Elâzığ ve Malatya’daki depremzede kardeşlerimize göndermiş oldukları yardımlar için teşekkür ediyorum. Ayrıca yine iş insanlarımız bölgedeki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırılmak üzere kurbanlar kestiler. İnşallah kesilen kurbanları da en kısa zamanda yerlerine ulaştıracağız.”

İl Müftülüğünce düzenlenen hatim programına Vali Şehmus Günaydın, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu yöneticileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan