Irak'ın kuzeyinde icra edilen Pençe-Kilit Harekatı çerçevesinde Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli Üsteğmen Ömer Delibaş (31), hava hücum harekatı sonrası terör örgütü PKK'lı teröristler tarafından yerleştirilen mayına basarak ağır yaralandı.

Hastaneye kaldırılan Üsteğmen Delibaş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Şehit Üsteğmen Ömer Delibaş'ın cenazesi Hakkari'de düzenlenen törenin ardından memleketi Kayseri'ye gönderildi.

Şehit Delibaş'ın naaşını Kayseri protokolü 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığında karşıladı.

Daha sonra Delibaş'ın cenazesi, Melikgazi ilçesine bağlı Kazım Karabekir Mahallesi Kuzluca Sokak üzerinde bulunan babaevine getirilerek helallik alındı.

Şehidin naaşı, cenaze namazının kılınacağı Kalem Kırdı Camii'ne getirildi.

Şehit Üsteğmen Delibaş'ın cenaze namazını Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş kıldırdı.

Namaz sonrası cemaate hitap eden İl Müftüsü Akkuş, “Er meydanına aslanlar gibi daldığından melekler şahittir onun şehadetine. Herkese nasip olmayacak al bayrağa sarılıp gelmiştir, al bayrak şahit olmuştur onun şehadetine. Siz, biz, bütün kurtlar kuşlar şahit olmuştur onun şehadetine. Şehidimizi şehitler kervanına katmak üzere burada toplandık. Cenabıhak şehadetini kabul eylesin. Kabrini pürnur eylesin. Ona kıyamet gününde şefaat hakkı versin de bizlere de şefaat eylesin. Rabbim şehidimizi, bizi, bütün şehit ve gazilerimizi de yarın kıyamet gününde Efendimiz (s.a.s.)’in hamd sancağı altında toplananlardan eylesin. Rabbimiz geride kalan yakınlarına ve bütün halkımıza sabr-ı cemiller ihsan eylesin. Güvenlik güçlerimize yardım eylesin, ezanlarımızı dindirtmesin, bayrağımızı indirtmesin, vatanımızı böldürtmesin. Allah mağfiretiyle muamele buyursun. Cenabıhak hepinizden ve hepimizden razı olsun.” dedi.

Cenaze namazının ardından şehit Delibaş, top arabası üzerinde Kartal Şehitliği'ne götürüldü.

Şehidin naaşı gözyaşları, dualar ve tekbirler eşliğinde Kartal  Şehitliği’ne defnedildi.

Daha sonra şehit Delibaş’ın baba evine taziye ziyaretinde bulunuldu.

Hunat Camii İmam Hatibi Hafız Abdullah İslam tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, İl Müftüsü Akkuş dua yaptı.

Şehit Delibaş’ın cenaze törenine Vali Şehmus Günaydın, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, Kayseri milletvekilleri, İl Müftüsü Yusuf Akkuş, il müdürleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve STK temsilcileri, ilçe müftüleri, askeri erkan, şehidin ailesi, yakınları, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan