Kayseri Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Uygulama Camii için temel atma töreni düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törenin açış konuşmasını yapan Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sıddık Kaya: “Temelini atacağımız bu güzel camimizin, gayelerimizin gerçekleşmesinde çok büyük katkıları olacaktır. Bu camimizin yapılmasına öncülük eden Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Necmettin Nursaçan Hocamıza ve katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Sonrasında kürsüye gelen Kayseri Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, yapılacak olan caminin önemine değinerek şöyle devam etti:

“Okul Müdürümüz Sıddık Bey, buraya böyle bir caminin ihtiyaç olduğunu söylediği zaman, özellikle anayol üzerinde yakın bir yerde olması, yoldan gelip geçen cemaatimize de hizmet edecek olması sebebiyle burada önemli bir boşluğu dolduracaktı. Böylesine hayırlı bir işe öncülük eden ve Kayseri'mizin medar-ı iftiharı olan, Kayseri'mizin önceki dönemlerdeki İl Müftüsü, daha sonra Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığından emekli olan ve çalışmalarına, hizmetlerine durmadan devam eden kıymetli Necmettin Nursaçan Hocamıza teşekkür ediyorum. Derneğimizi kurarak burada böyle bir tatbikat camisinin kazandırılması için gayret gösterdi. 

Konuşmamı Peygamberimizin (s.a.s.) şu hadisi ile sonlandırıyorum: ‘Kim bu dünyada iken Allah’ın rızasını kazanmak maksadıyla bir mescit/cami inşa ederse Allah Teala ahirette, cennette O’na bir köşk yapıp takdim eder.’ Yüce Mevla camilerimizi, Kur’an kurslarımızı, okullarımızı, hastanelerimizi yapan ve onlara isimlerini vererek ebedileşen bütün hayırseverlerimizden razı olsun.”

Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan ise "Devletimize, milletimize yakışan budur. 80 ülkeden 4 bin öğrenci müracaat ediyor. Bunlar memleketimizde eğitim alacaklar; ülkemizin, milletimizin elçileri olacaklar inşallah. Temelini atmak üzere bulunduğumuz eserlerin bu noktaya gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Nursaçan tarafından yapılan dua ile Kayseri Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Uygulama Camii'nin temeli atıldı. 

Törene Mili Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, İl Mili Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, Kocasinan Kaymakamı Mustafa Kılıç, Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, ilçe müftüleri, kurum amirleri, hayırseverler ile Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesinin müdür, öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan