Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, “Türkiye Diyanet Vakfımız ülkemizin güzide kurumlarından biridir. Mazlumların sesi olmuş bir kurumumuzdur. Gerek yurt içinde, gerekse sınır ötesinde birçok mazluma, birçok ihtiyaç sahibine elinden geldiği kadar hem ülkemizi tanıtmak için, hem de Allah rızası için yardımlar yapmakta. Ben de özellikle bu güzide kurumumuza kurban bağışı yapmaktan büyük bir mutluluk duydum. Tabi ki devletimizin kontrolündeki kurumlarımızın bu işi yapması çok önem arz etmektedir.” dedi.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ise, “Devletimizin Diyanet nezdinde ülkemizdeki garip-gurebaya, dünyadaki mazlumlara yapmış olduğu bu hizmetten dolayı gurur duyuyoruz. Sizlere de çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.” ifadesini kullandı.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Mustafa Çalış ve Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa’yı ziyaret ederek kurban bağışlarını kabul eden İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven de, “Ben de öncelikle Türkiye Diyanet Vakfı ve İl Müftülüğümüz adına göstermiş olduğunuz teveccühten dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Yüce Mevla bağışlamış olduğunuz kurbanlarınızı kabul eylesin. Türkiye Diyanet Vakfı olarak dünyanın 145 ülkesinde ve Türkiye’de 81 ilin 500 küsur noktasında ayrı ayrı kurbanımızı kesiyoruz ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Geçen yıl 430 bin adet kurbanı yurt içi ve yurt dışında keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.” dedi.

Kayseri’den sınır ötesine iki adet araç hediye edildi

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye’de Fırat Kalkanı Harekâtı ile terörden temizlenen Savran ve Çobanbey bölgelerinde kullanılmak üzere, Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesince iki adet hizmet aracı hediye edildi.

Hediye edilen araçların teslim töreninde konuşan Kilis İl Müftü Yardımcısı Mehmet Çoban, “Başta Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi olmak üzere bütün hayırsever Kayseri halkına teşekkür ediyoruz.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan