Kayseri Melikgazi İlçesi Sakarya Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Rahmet Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Cuma namazı sonrasında gerçekleştirilen açılış merasiminde katılımcılara hitap eden Kayseri Valisi Şehmus Günaydın şunları söyledi:

"Cami yapmak elbette ki çok hayırlıdır, güzel bir olaydır ve zahmetli bir iştir. Bu cami yapımlarında mutlaka ve mutlaka hayırseverlerimizden bir tanesi ön plana çıkar; biraz daha fazla çalışır, biraz daha fazla gayret gösterir. Kayseri'mizde bu uyum kültürü ve birlik beraberlik olduktan sonra inşallah Cenab-ı Allah çok güzel hizmetleri yapmayı bizlere nasip eder diye düşünüyorum. Bizler vatandaşımız için varız. Bizler vatandaşımızın emrindeyiz, hizmetindeyiz. Onların her türlü ihtiyaçları için gereken tesislerin yapımında; bunlar eğitim kurumudur, camilerimizdir, sosyal tesislerimizdir, sağlık tesislerimizdir, az önce ifade ettiğim uyum kültürünün olması, bu işlerin ve hizmetlerin yerine getirilmesinde en büyük güç kaynağımızdır. Camilerimizi yaşatacağız. Camilerimizde hayatı canlı kılacağız. Çocuklarımızın, gençlerimizin, hanımefendilerin, diğer vatandaşların camilerimize gelmesi için de orada çalışan arkadaşlarımıza büyük görevler düşüyor." 

Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven ise “Dünyada bir cami ve mescit yaptıran kimseye Allah Teala ahirette, cennetinde bir köşk hazırlar.’ buyuruyor Efendimiz (s.a.s.). Yüce Mevla, Peygamberimizin (s.a.s.) müjdesine bütün hayırseverlerimizi nail eylesin.” ifadesini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından caminin yapımında katkısı bulunan hayırseverlere plaket takdim edildi.

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven'in yaptığı duanın ardından Rahmet Camii ibadete açıldı.

Açılış törenine, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, daire amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan