Kayseri Şehit Mustafa Sezgin İmam Hatip Ortaokulunda öğrenci olan ve aynı zamanda hafızlık eğitimine devam eden 23 öğrenci, hafızlığını tamamladı ve Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan hafızlık yeterlilik sınavında başarılı olarak hafızlık belgesi almaya hak kazandı.

Hafızlığını tamamlayan 23 öğrenci için Kayseri Müftülüğünce  “icazet merasimi” düzenlendi.

Şehit Mustafa Sezgin İmam Hatip Lisesinde düzenlenen törene, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kıraat Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Benli, ilçe müftüleri, Hacılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Özsarı, Şehit Mustafa Sezgin İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Muhittin Aydoğan, Mustafa Germirli İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İbrahim Rüştü Yapıcı, öğrenciler, veliler ve öğretmenler katıldı.

Şehit Mustafa Sezgin İmam Hatip Ortaokulunda okuyan ve iki yıl gibi kısa bir sürede hafızlığını tamamlayan 23 kız öğrenci için düzenlenen taç giyme töreni öğrencilerin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Ardından törene katılanlara hitap eden İl Müftüsü Şahin Güven şunları kaydetti:

“Bugün burada sadece bir il müftüsü olarak değil, bugün hafızlığını ikmal eden 23 kızımızdan birisinin de babası olarak konuşuyorum. Yüce Mevla hafızlıklarını ikmal eden ve hafızlıklarına devam eden bütün evlatlarımızı Kur’an’ın hadimleri eylesin.
Peygamber Efendimiz (s.a.s.): 'Sizin en hayırlınız Kur’an'ı öğrenen ve öğreteninizdir.' buyuruyor. Bugün burada hafızlık yapan, Kur’an öğrenen evlatlarımız, Kur’an'ı öğrendiler ve Peygamber Efendimizin müjdesine nail oldular. Ayıca evlatlarımıza Kur’an öğreten ve hafızlık için rehberlik eden hocalarımıza, belletmenlere teşekkür ediyorum. Asıl zahmeti onlar çektiler. Onlar da hadisin ikinci bölümündeki 'Kur’an'ı öğretenlerde sizin en hayırlınızdır.' müjdesine mazhar oldular. 
Bizlere bu imkânları sunan bütün yetkililere teşekkür ediyorum. İmam hatiplerimize gönül veren, destek olan koordinatörlerimize ve sivil toplum kuruluşlarına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Şehit Mustafa Sezgin İmam Hatip Lisesi Müdürü Muhittin Aydoğan ise hâlihazırda hafızlık eğitimine devam eden toplam 187 öğrenci olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından hafızlığını tamamlayan öğrencilere protokol üyelerince taçları takıldı ve çeşitli hediyeler verildi. 

Hafızlık icazet töreni İl Müftüsü Güven tarafından yapılan dua ile sona erdi. 

Editör: Mehmet Çalışkan