‘‘Peygamberimiz ve Çocuk’’ temasıyla ülke genelinde devam eden Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında, Kayseri İl Müftülüğünce düzenlenen “Peygamberimi Öğreniyorum” bilgi yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.

Hacıkılıç Camii’nde düzenlenen törende konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, “Her biriniz yarın inşallah eğitimlerinizi tamamladıktan sonra ülkemize hizmet edeceksiniz. Ülkemiz sizin gibi gençlerden hizmet bekliyor. Mühendis olanınız olacak, doktor olanınız olacak, öğretmen olanınız olacak. Hangi mesleğe sahip olursanız olun, önce iyi bir insan, iyi bir müslüman sonra da mesleğini iyi yapan birer insan olun. Hangi meslek olursa olsun. Bugün mesleğini iyi yapmayan insanların yaptıkları yanlışlar sebebiyle toplum zarar görüyor.’’ ifadelerini kaydetti.

Geleceğin yetişmesinde öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulayan Müftü Güven, ‘‘Öğretmen olmak, geleceğin nesillerini yetiştirmek en kutsal görevlerden birisidir. Peygamberimiz (s.a.s.)’de “Ben muallim, yani öğretmen olarak gönderildim.” buyuruyor. Yani insanlara karşı en önemli vazifemizin başında doğruyu, iyiyi ve güzeli anlatmak geliyor. Peygamberimiz (s.a.s.), çocukları çok severdi. Onlarla şakalaşır ve beraber olurdu.’’ dedi. 

İl Müftüsü Güven, ‘‘Gençler! Kendinizi basit görmeyin. Değersiz görmeyin. Kendinize öz güveniniz olsun. Ondan sonra da çalışın ve gayret gösterin. Eğer hedefiniz olur ve hedefinize uygun olarak çalışırsanız Yüce Mevla size o hedeflerinize ulaşmakta yardım eder. Ama hedefiniz yoksa varacağınız bir yer de yoktur. Hedefi olmayan bir geminin gideceği bir liman yoktur. Hedefimiz olacak ve o hedef uğruna çalışacağız. Çalışırsak Yüce Mevla bizlere karşılığını verir inşallah. Bilgi yarışmamıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Erdem Albayrak ise, “Ben yaklaşık 30 yıldır bu kurumda çalışıyorum. Uzun yıllar çocuk alanında çalıştım. İl Müftülüğüne kurumumuza vermiş olduğu desteklerden dolayı şahsım adına kurumum adına çok teşekkür ediyorum. İdarecilerimizle ne zaman bir araya gelsem, müftülükten gelen personelleri sorduğumda her zaman onlardan övgüyle bahsediyorlar. O yüzden çocuklarımızın eğitiminde bizlere destek sağlayan müftülük personellerine yürekten teşekkür ediyorum. Sayın İl Müftümüze de bu güzel programı ve ortamı hazırlayarak bizleri onurlandırdıkları için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından “Peygamberimi Öğreniyorum” bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Ödül törenine, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Erdem Albayrak, İl Müftü Yardımcıları Dr. Dursun Sarı ve Sedanur Sezen,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Cüneyd Özdemir, Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, İl Müftülüğü ADRB Vaizi Sevda Soyuer ve çocuklar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan