"2020 Yılı Mevlid-İ Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında Talas İlçe Müftülüğü, 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik "Cami-Çocuk Buluşması" düzenledi.

İzzet Bayraktar Camii'nde "Peygamberimiz ve Çocuk" temasıyla düzenlenen buluşmada öğrencilerle bir araya gelen Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, şunları kaydetti.

"Mevlid-i Nebi Haftası'nın kalbimizde, gönlümüzde çok ayrı bir yeri var.  Bu yılki Mevlid-i Nebi Haftamızın teması Peygamberimiz ve Çocuk. Bu yavrularımız Allah’ın bizlere bir emaneti. Anne ve babalarının bizlere bir emaneti. Bizler çocuklarımızı yetiştirerek topluma kazandırabilirsek ne mutlu bizlere. Bunu yaparken de hayatımızın her alanında örnek aldığımız, rehberimiz olan Peygamberimiz (s.a.s.) bizlere ufuk açmaktadır. Mesela Peygamberimizin (s.a.s.) terbiye metodunda şiddete yer yoktu, öfke yoktu. Hata yaptıklarında bile çocuklara yol gösteriyordu, çözüm üretiyordu. Bizim de yapmamız geren şey budur. Bu yavrularımız anne ve babalarını görerek, bizleri görerek hayatı anlamlandırıyorlar. Çocuklarımız bizim hareketlerimize bakarak adaleti, saygıyı, doğruluğu, dürüstlüğü ve ahlaki değerleri öğrenir. İnşallah bu Mevlid-i Nebi Haftası bu güzelliklerin ortaya çıkmasına vesile olur."

Program sonunda çocuklara çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan