"2020 Yılı Mevlid-İ Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında Kocasinan İlçe Müftülüğü tarafından Nuh Ağa Camii'nde "Cami-Gençlik Buluşması" düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon izlendi.

Programda gençlerle bir araya gelen İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, "Hz. Enes örnekliğinde Hz. Peygamber’in çocuk ve gençlerle olan münasebeti" başlığından hareketle, "Peygamberimiz etrafındaki çocuklara değer verirdi. Onlara büyük insanlar gibi değer verirdi. Kızı Hz. Fatıma’nın evine vardığı zaman Hz. Hasan’ı göremeyince, 'Genç adam nerede?' diye sorardı. Karşısındaki insana özgüven aşılıyordu. Evet anneler-babalar, bizler de çocuklarımıza özgüven aşılamalıyız." dedi.

Gençlere "Sizler bizim geleceğimizsiniz" diye seslenen Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gençler; kendinizi küçük, hor ve hakir görmeyin. Geleceğin önemli işlerini sizler yapacaksınız. İçinizden inşallah geleceğin müftüleri çıkacak, imamları çıkacak, Kur’ân kursu hocaları çıkacak, valileri, belediye başkanları, kaymakamları, devlet başkanları, cumhurbaşkanları çıkacak. Yeter ki çalışın, gayret gösterin. Bugün için en önemli hedefiniz hem derslerinizde iyi olmak hem de hafızlık. Ama daha sonra büyük hedefler peşinde koşmalısınız. Eğer bizler büyük hedeflere talip olursak, Yüce Mevla bizlere hedefimize ulaşma hususunda yardım edecektir inşaallah. Bunun için çok ciddi çalışmalıyız. Gayret göstermeliyiz."

Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun ise Mevlid-i Nebi Haftası'nın hayırlı olması temennisinde bulunarak başta gençler olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti.

Cami Çocuk Buluşması

Öte yandan Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Kocasinan İlçe Müftülüğü tarafından Gaziosmanpaşa Sarı Camii'nde "Cami-Çocuk Buluşması" programı düzenlendi.

Peygamberimizin (s.a.s.) çocukları çok sevdiğini vurgulayan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, buradaki hitabında ise şu ifadelere yer verdi:

"Peygamberimiz çocuklarla şakalaşıyordu, onlarla selamlaşıyordu. Yolda, sokakta, caddede çocukları görürse onların yanına gidiyordu, onlara selam veriyordu, onların hal ve hatırını soruyordu, onlarla vakit geçiriyordu. Peygamberimiz (s. a.s.) çocuklarla konuşurken asla yukarıdan konuşmamış, çocukların yanına vardığı zaman onların yanına oturmuş, karşılıklı olarak konuşmuştur. Çocuklara geleceğin gençleri olarak hitap etmiştir. Sizler özgüven sahibi olacaksınız, kendinizi seveceksiniz, aynı zamanda güzel çalışarak inşallah gelecekte iyi insanlar olacaksınız. Ancak ne zaman olursa olsun annelerinizle ve babalarınızla, ninelerinizle ve dedelerinizle camilere geleceksiniz. Namaz vakti geldiği zaman annenize 'Beraber namaz kılalım' diyeceksiniz. Dedenizin ya da babanızın elini tutarak camiye gideceksiniz. Camide cemaate gireceksiniz, saf olacaksınız, orada namazınızı kılacaksınız. Peygamberimiz (s.a.s.) şöyle buyuruyor: 'Eğer çocuklar çocuk yaşından itibaren camiye gelir, namazlarını kılar ve bu şekilde büyürlerse, Allah Teâla kıyamet gününde onları arşın gölgesinde gölgelendirecek ve cennete girecekler.' Hepimiz cennete girmeyi isteriz değil mi? Allah Teâla, bizi yaratan Rabbimiz, annelerimiz ve babalarımızla birlikte bizi cennetine koysun inşallah. Ama cennete gitmek için bu dünyadayken camiye gitmek gerekiyor. Namazlarımızı kılmak gerekiyor. Anlaştık mı? Namaz kılmayı yavaş yavaş öğreneceğiz, söz verdik değil mi? Ben hepinize teşekkür ediyorum."

Kocasinan İlçe Müftülüğü tarafından çocuklara çeşitli hediyelerin verildiği programa İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, İl Müftü yardımcıları, Kocasinan İlçe Müftüsü Halil İnce, 4-6 yaş grubu çocuklar ve aileleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan