Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen "Yolun İyilik Olsun" yardım kampanyası kapsamında, Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi koordinesinde, hayırseverlerin desteğiyle "Yükümüz Kardeşlik" sloganıyla 13 tır dolusu insani yardım malzemesi hazırlandı.

İnsani yardım malzemelerini taşıyan tırlar, İl Müftülüğünce düzenlenen törenle Suriye’ye uğurlandı.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen uğurlama töreninde konuşan Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, "Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi olarak her ay Suriye'ye yardım tırı gönderiyoruz. Peygamberimiz (s.a.s.) kendi hayatında bizlere yoksula ve muhtaca yardım etmeyi öğretti. Bizzat kendisi de gerçekleştirdi. Biz de onun sünnet-i seniyyesine tabi olarak Kayserimizden her ay yardımlarımızı bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bugün 13 tır yardım göndereceğiz. Bunların tamamı patates yüklü." dedi.

Diyanet Mobil Mutfağın İzmir’deki depremzedelere depremi yaşandığı ilk günden itibaren hizmet verdiğini belirten Müftü Güven, ‘‘Türkiye Diyanet Vakfı olarak ihtiyaç sahiplerine sıcak yemekler ikram ediyoruz. Ayrıca yatılı Kur’an kurslarımızın tamamını ve camilerimizin tamamını depremzede kardeşlerimiz için açtık. İstedikleri gibi ikamet edip kalabilecekler. Bunun yanında özellikle ilk günden itibaren Türkiye Diyanet Vakfımız orada yardım çalışmalarına devam ediyor. Bizler de irtibat halindeyiz. Bizden Kayseri İl Müftülüğü olarak paketlenmiş kuru gıda istediler. Bizler de şu anda o kuru gıdaların siparişini verdik. Paketlenme işlemleri de devam ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde sizlere onu da haber vereceğiz. Yardımlarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için bizleri, İl Müftülüğümüzü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi’ni aracı kılan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yardım tırları dualarla Suriye’ye uğurlandı.

Törene İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan