Kayseri’de tüm engelli vatandaşlara ulaşmaya yönelik çalışmalar yürüten Kayseri Müftülüğü, “Engelliler Haftası” dolayısıyla görme-işitme engelli ve down sendromlu özel çocuklarla ailelerine yönelik piknik düzenledi.

İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörlüğü tarafından Gesi Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen pikniğe yaklaşık 100 öğrenci ve aileleri katıldı.

Engelliler Koordinatörlüğünce şehir merkezinden alınarak Gesi Mesire Alanı’na getirilen engelliler, burada düzenlenen piknikte gönüllerince eğlendi.

Pikniğe katılan öğrenciler ve aileleri, programdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Bizim için hazırlanan bütün etkinlikler çok güzel. Piknik çok güzel bir ortam oluşturuyor, tanımadığımız insanlarla tanışıyoruz. Bizlere böyle hizmetleri getirenlerden Allah razı olsun. İyi bir hizmet, emeği geçenlere özellikle de İl Müftümüze ve Müftülük personeline çok teşekkür ediyoruz.” dediler.

Çocuklara çeşitli ikramların yapıldığı programın ardından öğrenciler ve aileleri, araçlarla şehir merkezine bırakıldı.

Öğrencilerin piknik programına İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ömer Aydın, Akkışla İlçe Müftüsü Abdullah Korkut, İl Müftülüğü engelliler koordinatörleri, İl Müftülüğü gençlik koordinatörleri, görme-işitme engelli ve down sendromlu özel çocuklarla aileleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan