İncesu İlçe Müftülüğü koordinesinde yapımı tamamlanan Ravza Yatılı Kız Kur’an Kursu ile Talas İlçe Müftülüğüne bağlı Safiye-Mahmut Özustaoğlu Camii, düzenlenen törenle açıldı.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen törende konuşan İl Müftüsü Şahin Güven, "Önemli olan açmak değil, açılan yeri ihya ederek devam ettirebilmek ve daha ileriye götürebilmektir. Ravza Yatılı Kız Kur’an Kursumuzun ve Safiye-Mahmut Özustaoğlu Camii’nin Kayseri’mize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ayrıca buraya, diğer camilerimize ve Kur’an kurslarımıza hayır ve hasenatta bulunan, yardım eden bütün yetkililerimize, hayırseverlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Buralar bizim ve buralarda bizler geleceğimizi inşa etmek durumundayız" dedi.

Konuşmaların ardından Ravza Yatılı Kız Kur’an Kursu ile Safiye-Mahmut Özustaoğlu Camii'nin açılışı gerçekleştirildi.

Erciyes Üniversitesi kampüsüne ikinci cami

Öte yandan Erciyes Üniversitesi kampüsünde inşa edilecek olan Hacı Bayram Sanık ve Evlatları Camii’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Kampüs içerisinde hayırseverlerin katkıları ile inşa edilecek olan 650 kişilik caminin temel atma töreninde konuşan İl Müftüsü Şahin Güven, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Güven'in yaptığı duayla birlikte Hacı Bayram Sanık ve Evlatları Camii'nin temeli atıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan