Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” temasıyla kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri, il ve ilçe müftülükleri koordinesinde ülke genelinde devam ediyor.

Bu kapsamda Kayseri İl Müftülüğü tarafından “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konulu konferans düzenlendi.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında çevrimiçi düzenlenen konferansa emekli Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Necmettin Nursaçan konuşmacı olarak katıldı.

"Cami oksijen çadırıdır"

Din görevlilerine hitap eden Nursaçan, şunları kaydetti:

"Cami oksijen çadırıdır. Oksijen çadırına alarak insanı hayata döndürürler. Cami ile insan hayata dönüyor. Cami halk üniversitesidir. Cami vatanın bekçisidir. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) komutandır, hakimdir, belediye başkanıdır, müftüdür, imamdır. Ama bunlar içerisinde hiç terk etmediği bir meslek vardır; o da imamlıktır. Mukim olduğu zamanlarda kıldırmadığı namaz sayısı 17 vakittir. Ne güzel mesleğimiz var! Bundan dolayı Rabbimize hamd etmeliyiz. Efendimiz (s.a.s.) namazı kıldırdıktan sonra cemaate dönüp sual soran olup olmadığını sorar ve ilgilenirdi. Cemaatin derdiyle dertlenir, sevinciyle mutluluk duyardı. Allah’ın kelamını aşk ve gözyaşı ile öğretiyor. Camiler ve Din Görevlileri Haftanız kutlu olsun. Sıhhat ve saadetle, huzur ve afiyetle Peygamber vekaleti görevini hakkıyla devam ettirmeyi Yüce Rabbimiz nasip eylesin."

Editör: Mehmet Çalışkan