Türkiye Diyanet Vakfının Uluslararası İmam Hatip Lisesi Programı kapsamında Kayseri Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrenim gören 14 yaşındaki Nijeryalı Abdulfathi Olamigoke kısa bir süre önce geçirdiği beyin kanaması sonucu vefat etmişti.

Vefat eden Nijeryalı Abdulfathi Olamigoke için Türkiye Diyanet Vakfı Kemal İmamtorunu Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdunda hatim programı düzenlendi.

Hatim programına İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Tuba Köse, TDV Kemal İmamtorunu Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Ayfer Deniz Ülker, TDV Kayseri Eğitim Koordinatörleri Huzeyfe Öztürk, Adem Ayık ve öğrenciler katıldı.

Hatim programı TDV’nin yurtdışında yürüttüğü faaliyetlerin tanıtıldığı videonun izlenmesi ile başlandı.

Ardından vefat eden Nijeryalı Abdulfathi Olamigoke’nin cenazesine katılamayan babasının TDV’ye göndermiş olduğu mektup okundu.

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven: “Abdulfathi Olamigoke kardeşimiz ilim yolunda, gurbette, ailesinden uzak bir ülkede vefat etti. Onun için ölüm bir şehadettir. Bu kardeşimiz ümmetin bir evladıdır, bize emanettir. Kardeşimize Allah’tan rahmet diliyor, tüm ailesine de başsağlığı diliyorum.” diyerek sözlerine başladı.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan İl Müftüsü Güven şöyle devam etti:

“Kitap en iyi arkadaştır. Kitap en iyi bilgi kaynağıdır. Kitap sizi dinler. Gecenin bir yarısında hiçbir dostunuzu uyandıramazsınız ve hiçbir sorunuzu soramazsınız. Ama kitap sizin yanı başınızda gece gündüz hazır bekliyor. Onun için üstünüzü başınızı giyinip hazırlık yapmanız da gerekmez üstelik. Kitap sizlere yol gösterir. Kitaplı bir dinin müntesibiyiz ama en az kitabı biz okuyoruz. İslam dünyasının bu zor durumdan kurtulmasını istiyor musunuz? Okuyacaksınız ve okuduğunuzu yaşayacaksınız. Şu anda temel sorunumuz bu. Ne okuyoruz ne de yaşıyoruz. Bu İslam dünyasını değiştirecek bir gücü, kudreti ve cesareti kendimizde bulmalıyız. 

'Taşı delen suyun çokluğu değil damlaların sürekliliğidir.' sözünü bilirsiniz. İlim de böyle bir şeydir. Kitap okumada tavsiyeler önemlidir. Roman, hikâye, biyografi, öykü, fikir veya tarih kitaplarının herhangi birisiyle başlayabilirsiniz.  Belirli bir süre sonra siz kendi ihtiyacınızı belirlersiniz ve hangi tür kitapları okuyacağınızı tespit edersiniz. Zaten okuduğun kitap seni başka bir kitaba götürmüyorsa ve başka bir kitabı okumaya mecbur kılmıyorsa o okuduğun kitap, kitap değildir. Kitapların ilk özelliği kişiyi araştırmaya sevk etmesidir.”

Müftü Güven'in konuşmasının ardından merhum Abdulfathi Olamigoke için okunan hatimlerin duası yapıldı.

Program sonrası yurt yönetimi tarafından öğrencilere un helvası ve şerbet ikramı edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan