İl Müftülüğü toplantı salonunda Salı günü gerçekleşen programda konuşan il müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, 2018 yılı Hac organizasyonlarında Kayseri’den kafile başkanı ve din görevlisi olarak görev alan erkek ve bayan personele, tavsiyelerde bulundu ve sorularını cevapladı.

Güven, kafile başkanı ve din görevlilerine, 7/24 yürekten çalışmaları gerektiğini ifade ettikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler, hacı adaylarımızın en güzel şekilde hizmetlerinde bulunmakla yükümlüyüz. Hacı adaylarımızın, oraya gitmeden önceki ile döndüklerindeki halleri arasında fark olmalıdır. Onları zaman zaman bilinçlendirmeli, orada neden bulunduklarını hissettirmeli, öğretmeliyiz. Sorumlular olarak, hacılara hep ‘sabır, sabır, sabır’ diyoruz ama o sabrın en büyüğü bize lazım; önce bizim sabretmemiz gerekiyor. Orada sabretmezsek, Allah korusun, kazandığımız sevapları orada bırakmış olarak dönmüş oluruz. Sabredeceğiz ve inşallah huzurlu bir şekilde o kutlu diyardan döneceğiz.

Yürekten çalışmanızı tavsiye ediyorum. Orada yürekten çalışırsanız geldiğinizde, yürekten çalışmaya burada da devam edersiniz. Ne kadar çok hacı adayınız olursa, sevabınız da o oranda çok olacaktır. Onun için hacı adayınızın çok olması sizi korkutmasın; bu durum, gözünüzde büyümesin.

Müftü Güven’in konuşmasının ardından il müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Müdürü Ali Yıldız, bu yılki hac organizasyonuna Kayseri’den katılıp görev alacak personele, genel bilgiler verdi ve açıklamalarda bulundu.

Toplantıya, il müftü yardımcısı Mehmet İzci de katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan