Koronavirüsle mücadele kapsamında, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın din görevlilerine yaptığı; "Yaşlı ve kronik hastalarımızın ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olalım." çağrısı üzerine 81 ilde ve tüm ilçelerde din görevlileri yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlar için seferber olmuştu.

İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde vatandaşın yardımına koşan din görevlileri, salgının Türkiye'de tespit edildiği ilk günden itibaren, İçişleri Bakanlığınca valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmalarına katılarak, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar başta olmak üzere tüm vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştı. 

Çalışmalarını bu doğrultuda aralıksız sürdüren Hacılar İlçe Müftülüğü, din görevlilerinin millete olan bu vefasına karşılık "teşekkür belgesi" takdim etti.

İlçe Müftülüğünde koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen törende, İlçe Müftüsü Yusuf Ay, Vefa Sosyal Destek Grubu'nda yer alarak sahada aktif bir şekilde salgınla mücadele eden din görevlilerine belgelerini takdim ederek, çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan