Kayseri İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "Babamın Aynası Annemin Duasıyım" adlı proje hazırlandı.

Proje kapsamında "Çocuklarımıza Allah'ı Nasıl Anlatalım?" konulu konferans düzenlendi.

Kayseri Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay konuşmacı olarak katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş, 4-6 yaş grubu çocuk eğitiminin önemine işaret ederek, "Bu yaş grubundaki çocuklara Allah inancı ve ahlak eğitiminin nasıl verileceği konusunda anne, baba ve özellikle 4-6 yaş grubu Kur'an kursu öğreticilerin bilinçli olması gerekiyor. Bu bilincin inşasına yardımcı olacak programın hazırlanmasında emeği geçen tüm görevlilere teşekkür ediyorum." dedi.

Sonrasında konuşan Prof. Dr. Ay ise şu ifadelere yer verdi.

"Ailede ve okullarda vermemiz gereken eğitimin üzerimize düşen tarafını iyi ve doğru bir şekilde yerine getiremediğimiz için şimdi özgürlüğünden asla taviz vermeyen bir gençlikle karşı karşıyayız. Bazen insan düşününce uykuları kaçıyor. Bu sebeple Kayseri İl Müftülüğü 'Babamın Aynasıyım Annemin Duasıyım' sloganıyla bir proje başlatmış. Ben ümit ediyorum ki sizler bu işin şuurunda olan kişilersiniz. Çocuklara iman esaslarının öğretimi çok hassas bir konudur. Küçük yaştan itibaren çocuklara kazandırılan sağlıklı, yeterli, doyurucu ve doğru bir din eğitiminin gençlik dönemindeki savrulmaları önleme noktasında en önemli faktör olduğu bilinen bilimsel bir gerçektir. İnşallah burada geçireceğimiz dakikalar bizler için güzel bir bilgi birikimine vesile olur. Özellikle babalarla birlikte iştirak eden aileleri kutluyorum."

Konferansa İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri, Kur'an kursu öğreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan