Kayseri İl Müftülüğü ile Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi arasında "Eğitimde İş Birliği Protokolü" imzalandı.

Protokol ile iki kurum arasında bilimsel, eğitsel ve meslekî çalışmalarda imkânların geliştirilmesi; akademisyenler, çeşitli kademelerden din görevlileri ve ilahiyat fakültesi öğrencileri arasında bilgi ve tecrübe paylaşımının sağlanması ve hizmet kalitesinin artırılması amaçlanıyor.

İmza töreninde konuşan Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, "Bugün Müftülüğümüzle önemli bir adım daha atıyoruz. Müftülüğümüz bizim hem paydaş hem de kardeş kuruluşumuzdur. Aynı zamanda İl Müftümüzün de bizim bir hocamız olması, Fakültemizin bir personeli olması da bizim için büyük bir şans ve değerdir. Bu anlamda iş birliklerimizi bir adım daha öteye taşıma adına bir protokol imzalamayı düşündük. Karşılıklı iş birliği sağlama, personel yardımlaşmasını sağlama ve aynı zamanda öğrencilerimize dersleriyle ilgili uygulama imkânı verebilme açısından bu protokol bizim için yararlı ve anlamlı olacaktır. İnşallah bu protokol ile birlikte zaten var olan ilişkilerin de resmen adını koymuş olacağız. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının tüm ilahiyat fakülteleri ve İslami ilimler fakülteleri ile iş birliği çalışmalarına devam ettiğini belirten İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven ise şunları kaydetti:

"İmzaladığımız protokol, İlahiyat Fakültemizin öğrencilerinin bizim camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda özellikle kendilerini yetiştirmeleri konusunda dersleriyle ilgili uygulama fırsatı sunacaktır. Ayrıca yine her iki kurum arasında hem paydaş kurum hem de kardeş kuruluş olarak birbirimize destek verme hususunda bizler de onur duyuyoruz. Zaten İlahiyat Fakültemizden onlarca hocamız cuma vaazlarımızda bizlere destek veriyorlar. Yine ramazanda ya da başka ilmî faaliyetlerimizde bizlerin yanında yer alıyorlar. Hem Kayseri İl Müftülüğümüze hem Üniversitemizin güzide bir kuruluşu olan İlahiyat Fakültemize hem de şehrimize hayırlı uğurlu olsun inşallah."

Konuşmaların ardından "Eğitimde İş Birliği Protokolü", İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven ile Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt tarafından imzalandı.

Editör: Mehmet Çalışkan