Erciyes Üniversitesinde düzenlenen törende konuşan Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Filistin’in tarihte birçok defa işgale uğradığını hatırlatarak “Filistin 4. fatihini bekliyor!” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Güven şöyle konuştu:

“Peygamberimizin (s.a.s.) vefatından sadece 4 yıl sonra Hz. Ömer tarafından İslam topraklarına katılan, fethedilen, Mescid-i Aksa’nın da içerisinde bulunmuş olduğu Filistin toprakları defalarca işgale uğradı. 1187 yılında İslam ümmetinin bir yiğidi olan Selahaddin-i Eyyûbi haçlılardan orayı temizledi. Ardından tekrar işgaller oldu. 1516 yılında Yavuz Sultan Selim, Müslümanların halifesi olarak Filistin topraklarını tekrar fethetti. 1516’dan 401 yıl sonra 1917’de Filistin topraklarımız tekrar Müslümanların hükümranlığından alındı. Şu anda 2019 yılındayız. 102 yıldır Filistin toprakları işgal altındadır. Bu sebeple şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: Filistin 4. fatihini bekliyor. Ama bu fethi gerçekleştirecek yiğitlerin öncelikle yüreklerinde Filistin davasını öldürmemeleri gerekiyor. Bu sebeple sadece Filistin’de oturan Filistinli kardeşlerimiz değil, İslam dünyasının dört bir tarafında,  nerede olursa olsun Filistin davasıyla yatıp kalkan, Filistin davasını gönüllerine nakşeden gençlik gerekiyor.

“İslam davasını yitirdiğimiz an Filistin davasını da yitirmiş oluruz”

Filistin sadece Filistinlilerin değildir. Filistin Müslümanlarındır. Eğer biz İslam davasını yitiriyorsak Filistin diye de bir davamız yok demektir. Onun için dünyanın neresinden olursa olsun başta siz Filistinli kardeşlerim, sonra da Filistin davasına gönül veren kardeşlerim önce İslam davasına gönül vermeliler. Çünkü bizleri bir araya getiren ve bizlere Filistin’i ve Mescid-i Aksa’yı kutsal kılan Rabbimizdir. Rabbimizin davasına hizmet etmiyorsak Filistin davasına da hizmet etmiyoruz demektir. Biz, İslam davasını yitirdiğimiz an Filistin davasını da yitirmiş oluruz.

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay ise “Üniversitemizde toplam 64 Filistinli öğrenciye eğitim verilmektedir. Öğrencilerimiz ağırlıklı olarak üniversitemizde tıp ve mühendislik eğitimi almaktadır. Bizler özellikle lisansüstü ve doktora programında Filistinli öğrenci sayımızın artmasını arzu etmekteyiz.” dedi.

Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan