Diyanet İşleri Başkanlığı; "yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında, dijital mecraların daha etkin ve sistematik bir şekilde kullanılması, il irşat kurullarının vaaz, irşat, manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetlerini müftülük sosyal medya hesapları vasıtasıyla yürütmesi" talimatı vermişti.

Bu kapsamda çalışmalarını aralıksız sürdüren Kayseri İl ve ilçe müftülükleri, vatandaşlara ulaşmak amacıyla dijital platformlarda 230 farkı program düzenledi.

Kayseri İl Müftülüğü sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan çevrimiçi programlarda, "Aile Eğitimleri", "İrfan Mektebi Programları", "4-6 Yaş Grubuna Yönelik Programlar", "Gençlere Yönelik Seminerler", "Evliliğe İlk Adım Seminerleri", "Personel Eğitim Seminerleri", "Engellilere ve Bağımlılara Yönelik Seminerler" gibi başlıklar altında eğitimler gerçekleştirildi.

Çevrimiçi programlarla çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek binlerce vatandaşa din hizmeti ulaştırıldı.

Vatandaşlara din hizmeti sunmaya devam edeceklerini belirten İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, çevrimiçi programlara katılım sağlayan vatandaşlara ve programları düzenleyen din görevlilerine teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan