Kayseri İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "Bağımlılıkla Mücadele” konulu konferans, İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Dairesi Şube Müdürü ve Eğitimci Sosyolog Murat Paydar, her türlü bağımlılığa karşı mücadele ve bu konuda gençlerde farkındalık oluşturmak adına yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında sunum yaptı.

Yalnızca uyuşturucu bağımlılığı değil; internet, sosyal medya ve alışveriş bağımlılığı gibi konulara da değinen Paydar, katılımcılara her bir bağımlılık türü ve onunla mücadele yöntemleri hakkında bilgiler verdi.

Konferansa İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci, ilçe müftülüklerinde görevli erkek ve kadın vaizler, din hizmetleri uzmanı, ADRB koordinatör ve üyeleri, gençlik, engelli ve bağımlılıkla mücadele koordinatörleri, hastane ve KYK yurtlarında görevlendirilen manevi destek personeli katıldı.

“Gençlik Huzurda Buluşuyor”

Öte yandan Kayseri Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce düzenlenen “Gençlik Huzurda Buluşuyor” programlarının kırk sekizincisi düzenlendi.  

“Gençlere cami merkezli bir hayat tarzı kazandıracak çalışmalar yapılması, birlik ve beraberlik mekânı olan camilerde gençlerin ibadetlere katılımının teşvik edilmesi” amacıyla Hunat Camii’nde düzenlenen programda gençlere hitap eden İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Furkan Suresi’nin tefsirini yaptı.

Müftü Güven, “Yüce Mevla bizlere bu dünyada nasıl huzurlu ve mutlu yaşayacağımızı, ahirette de kurtuluşa erişimizin reçetesinin ne olduğunu Kur’an’ın ayetlerinde anlattı. Bunların bir özeti de Furkan Suresi’nin son ayetlerinde ‘Rahman’ın has kulları’ tanımlamasıyla anlatılmaktadır.” dedi.

Furkan Suresi’nde belirtilen özelliklere sahip olanların ‘Rahman’ın has kulları’ olduğunu ifade eden Güven, şöyle devam etti:

“Bu özelliklere sahip olan Müminler, bu dünyada Müslümanlıkları nedeniyle başlarına gelen belalara sabrettiklerinden dolayı cennette saraylarla ödüllendirilirler. ‘Sen dünyada iken Allah’a kulluk etmiştin, buyur gir Cennete. Dilediğin yerde ikamet et.’ denilecektir. O cennette ebedi olarak kalacak Müminler. O cennet, varılacak ve ikamet edilecek yer olarak ne güzeldir! Ne hoş bir yerdir orası! Öyleyse buraya hazırlık yapmamız gerekiyor.

Sure şu mealdeki ayet-i kerime ile tamamlanıyor: ‘De ki: (Ey insanlar!) Kulluğunuz ve niyazınız olmasa Allah size ne diye değer versin! (Ey inkârcılar!) Siz O’nun dinini yalan saydığınız için bunun günahı artık yakanızı bırakmayacak!’

Rabbimizin katında değerimizin olması için kulluk ve dua yapmamız gerekiyor. O’na kul olan Mümin, aynı zamanda O’na dua eden kimsedir. Eğer Allah’ın has kulları olmayacak olursan ikinci bir güzel yol yok, ya cennet var ya da cehennem. Eğer Allah’ın has kullarından olmazsak sürekli olarak cehennem azabı bizleri bekliyor demektir, Allah cümlemizi korusun.”

İl Müftüsü Güven’in hitabının ardından program, tesbihat ve dualarla devam etti.

Program sonrası cami çıkışında gençlere ve cami cemaatine sıcak çorba ikram edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan