Talas İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Talas Şubesi yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik kırtasiye yardım kampanyası düzenlendi.

“Eğitimde Seninleyiz” sloganıyla düzenlenen kampanya kapsamında hayırseverlerin desteği ile 250 çocuğa kırtasiye yardımı yapılarak okul ihtiyaçları karşılandı.

- Hayır sahipleriyle muhtaç aileler arasında köprü vazifesi görüyoruz

Kampanyaya dair bilgilendirmede bulunan Talas İlçe Müftüsü ve TDV Talas Şube Başkanı Bünyamin Turgut, "TDV Talas Şubesi olarak her ay bir konuda yardım kampanyası düzenleyerek vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılama noktasında hayır sahipleriyle muhtaç aileler arasında köprü vazifesi görüyoruz. 2021-2022 eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kala "Eğitimde Seninleyiz" diyerek yeni bir kampanya başlattık. Talaslı hayırseverlerimiz hamdolsun kampanyalarımıza duyarsız kalmayarak bize ciddi manada katkı sağladılar. TDV Talas Şubesi olarak çalışmalarımız hamdolsun gerek yerel basında gerekse ulusal basında haber olarak yer alabiliyor. Hal böyle olunca Türkiye'nin her bölgesinden vatandaşlarımız bizimle irtibata geçerek yapılan organizasyonlarda yer alıyorlar ve bağışlarını ulaştırıyorlar. Bende bu vesileyle bu kampanyaların hazırlanmasından yerine ulaşmasına kadar emeği geçen bütün hayırsever vatandaşlarımıza, din görevlilerimize ve TDV gönüllülerimize buradan bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.

- Amacımız iyiliği yaymak

TDV Talas Şube Yöneticisi Bahattin Temur ise "Türkiye Diyanet Vakfı Talas Şubesi olarak Talas Müftümüz ve Vakıf Şube Başkanımız Bünyamin Turgut hocamızın önderliğinde başlattığımız yetim ve ihtiyaç sahibi öğrenciler için eğitime destek kampanyası halkımız tarafından büyük ilgi gördü. Amacımız sürekli projelerle iyiliği yaymak ve yaşam biçimi haline getirmek. Eğitimin yüz yüze yapılacağının açıklanması üzerine gönüllülerimizle birlikte harekete geçtik ve ‘Eğitimde Seninleyiz’ sloganıyla yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz için kırtasiye yardımı kampanyası başlattık. Eylül ayı boyunca devam edecek kampanya kapsamında bugün çocuklarımızı yardımlarla buluşturduk. Bağışçılarımız nakdi olarak da TDV Talas Şubemizin banka hesaplarına yatırdığı kırtasiye yardımlarını da Yardım Koordinasyon Merkezimiz bünyesinde bulunan ‘Hayır Merkezi’mizden ihtiyaç sahibi olduğunu tespit ettiğimiz öğrenci kardeşlerimize ulaştırdık ve ulaştırmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan