Kayseri İl Müftülüğü tarafından Diyanet Gençlik Merkezi’nde Türkiye Diyanet Vakfı uluslararası ilahiyat fakültesi öğrencilerine yönelik “İlmin Yeri ve Cami’nin Önemi” konulu gençlik buluşması programı düzenlendi.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen törende konuşan İl Müftüsü Şahin Güven, ‘’Son iki yüz yıldır İslam dünyası hep geriye gidiyor. Özellikle son 100 yıldır Müslümanların iyi kötü temsilcisi olan Osmanlı Devleti’nin yıkılmasından sonra tabiri caizse teşbih taneleri gibi dağıldık. Keşmir’den Arakan’a, Yemen’den Suriye’ye, Irak’tan Filistin’e, Somali’den Sudan’a birçok yerde kardeşlerimiz sıkıntılar çekiyorlar. Neden? İki sebep var. Birincisi düşmanlarımız güçlü ve birlikte hareket ediyorlar. İkincisi bizler ümmet olma bilincine sahip değiliz ve birbirimize düştük; düşmanlarımız da bunu kullanıyorlar. Onun için birbirimize düşünce Allah bizden rahmetini aldı. Ve bizim arkamızda esen yel artık önümüzden gelip bizi geriye götürüyor. Onun için bizler kendimizi iyi yetiştirmeliyiz.’’ dedi.

Peygamberimiz (s.a.s.) veda hutbesinde oradaki yüz binlere şöyle seslenmiştir; “Size iki şey bırakıyorum. Bu iki şeye sımsıkı sarıldığınız sürece asla sapıtmazsınız. Yolunuzu şaşırmazsınız. Allah’ın kitabı Kur’an ve benim sünnetim.” İkisi de elimizdedir diyen Prof. Dr. Şahin, ‘‘Bu ümmetin başı ne ile ıslah olduysa, cahiliye dönemi nasıl medeniyet dönemine dönüştüyse bu ümmetin sonu da aynı şekilde Kur’an ve Sünnet ile Peygamberimiz (s.a.s.)’in örnekliğiyle yeniden aslî hüviyetine kavuşacak. Biz yeter ki dinimizi güzel öğrenelim.’’ İfadelerini kaydetti.

Gençlere seslenen Şahin, ‘‘Gençler! İslam ümmetinin alimlere ihtiyacı var. İlmi ile amil olan alimlere ihtiyacı var. İlmi tedrisat önce öğrenmek, sonra anlamak, sonra imkân varsa hıfzetmek, sonra yaşamak ve en son olarak başkalarına aktarmaktır. Bu süreçleri geçirirsek eğer dinimizi önce kendimiz yaşamış oluruz. Bütün öğrendiğimiz şeylerin hepsi yaşamak ile ilgili bir hadise. İlim insanları yüceltir. İlmin peşinden koşarsak rızık da bizim peşimizden koşar. Ama biz ilmi bırakır da rızkın peşinde koşarsak rızık önümüzden kaçar ve biz de sürekli onun peşinden koşarız. Oysa Allah bizi daha yaratırken rızkımızın ne olduğunu bize takdir etti. Er ya da geç o rızka sahip olacağız. Ama insanoğlu acelece hemen elde etmek istiyor. Akşamleyin yuvasına dönmüş olan bir kuş yarın sabah ne yiyeceğini düşünerek endişeye kapılmıyor. Yarın sabah o kuşlara Allah Teâlâ rızıklarını veriyor. Onlara rızkını veren, kâinattaki bütün canlılara rızkını veren Allah bize mi vermeyecek?’’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Türkiye Diyanet Vakfı burslu uluslararası öğrencisi olan ve Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesini başarıyla 3,5 yılda bitiren Muhammed Aminul İslam’a diplomasını takdim etti.

TDV Kayseri Şubesi’nce öğrencilere çeşitli hediyelerin de takdim edildiği programa İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Erkek Öğrenci Yurt Müdürü Abdülaziz Öztürk, TDV Eğitim Koordinatörü Şenol Bülbül ve TDV burslusu uluslararası öğrenciler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan