Program, yaz Kur’an kursuna devam eden bir öğrencinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra yine Kur’an kursu öğrencilerinin oluşturduğu bir ilahi grubu tarafından ilahiler seslendirildi.

Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya yapmış olduğu selamlama konuşmasında; geçen yıl 3 ayrı dönem içerisinde 18 ila 20 bin arası çocuğun camileri doldurduğunu, geleceğin teminatı olan çocukların camilere iştirak etmelerinden dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, bu yılki yaz Kur’an kurslarının da başarılı bir şekilde sürmesini temenni ettiğini dile getirdi.

Müftü Çankaya’dan sonra konuşmasına başlayan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, cami ve Kur’an kurslarına devam ettikleri ve buraları şenlendirdikleri için çocuklara teşekkür ederek şunları söyledi: “Buralarda bir taraftan Kur’an okumayı öğreniyorsunuz, diğer taraftan da dini değerlerimize, İslami bilgilere sahip oluyorsunuz. Sizlere, bunları öğreten hocalara ve hoca hanımlara teşekkür ediyorum. Yine sizleri gönderdikleri için ailelerinize de teşekkür ediyorum. Camilerimiz, sizlerle güzel, sizlerle neşeli olmaktadır.”

Programın sonunda çocuklara bayrak dağıtıldı ve cami dışında hep birlikte günün anısına fotoğraf çektirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan