Kocasinan İlçe Müftülüğüne bağlı Ertuğrul Gazi Kur'an Kursu’nda eğitim gören ve Kur'an'a geçen 30 öğrenci için "Kur'an-ı Kerim’e Geçiş Merasimi" düzenlendi.

Gerçekleştirilen merasimde yaz Kur’an kursu öğrencileri ve 4-6 yaş grubu öğrenciler,  Kur’an-ı Kerim tilavet etti, ilahiler seslendirdi.

Program Ertuğrul Gazi Kur’an Kursu Yöneticisi Tuba Abdüsselamoğlu tarafından Kur’an kursu ve program hakkında bilgi vermesi ile başladı.

Öğrencileri tebrik eden İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "Bugünlere çok zor günlerden geldik. Şimdi bu yavruları böyle görünce çok duygulandım. O günlerden bu günlere geldik. Elhamdülillah. Allah Teala’nın sözlerini yavrulara öğretmenin ne mahzuru olabilir. Halbuki biz devletin görevlisiyiz ve her an denetlenme yapılmasına açığız. Bugün yavrularımız çok duygulu güzel bir program gerçekleştirdiler. Bu yavrular bize Allah’ın emanetidir. Özellikle anne babalara sesleniyorum. Velilere sesleniyorum. Onlar Dünya’ya bir melek gibi gelirler. Hırsızlık bilmez, saygısızlık bilmez, kötülük bilmezler. Yavrularımızı ‘İslam dinine, Kur’an-ı Kerim’e ve Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in sünnetine göre yetiştirmekle mükellefiz. Yavrularımıza bir şey olsa şu dünya hayatımız bize zindan olur. Bunları Allah bize nasıl masum, günahsız, sabi verdiyse  pırıl pırıl verdiyse bu yavruları, verdiği gibi de emaneti almak ister. Günümüzde bunu başarabilmek çok daha büyük önem arz ediyor. Çok zor bir imtihandan geçiyoruz. Allah yardımcımız olsun. Ben bu kursumuzun banisi Rasim amacamıza teşekkür ediyorum. Yavrularımızı buraya gönderen anne babalarımızdan da Allah arazı olsun. Gençlerimizin Kur’an’a geçmelerinde emeği geçenlerden Allah razı olsun. Böylesine güzel bir programı hazırladıkları için başta ilçe müftümüzü ve hocalarımızı tebrik ediyorum." dedi.

Daha sonra söz alan Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, "Ertuğrul Gazi Kur’an Kursunda 30 tane evladımız bugün Kur’an-ı Kerim’e geçiyor. Kocasinan müftülüğümüze bağlı tüm cami ve Kur’an kurslarımızda yaz eğitimi hızla devam etmektedir. Ertuğrul Gazi Kur’an Kursumuzda faaliyetler en üst seviyede yapılmaktadır. Yöneticimiz ve beraberindeki hocalarımız çok ciddi bir çalışma yapmaktadırlar. En son yapılan kurban bağışında kadınlar kolunun ne kadar ciddi bir çalışma yaptığına şahit olduk. Ortada güzel bir emek var. Bugün Ertuğrul Gazi Kur’an Kursu çiçeklerini açtı. Şu anda 30 tane yavrumuz Allah ile konuşuyor artık. Allah ile konuşmaktan daha güzel ne olabilir! Kur’an okumak demek Rabbiyle konuşmak demektir." ifadelerini kaydetti.

Protokol konuşmaları sonrası Kur’an-ı Kerim’e geçen öğrencilere protokol tarafından madalyaları ve Kur’an-ı Kerimleri takdim edildi.

Program Ertuğrul Gazi Kur’an Kursu öğrencisi Özge Kutaş tarafından yapılan dua ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan