Kayseri İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları kapsamında Kur’an kursu öğreticilerine yönelik seminer düzenlendi.

Seminerlerde, Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları çerçevesinde, Yaz Kur'an Kurslarına kayıtların nasıl yapılacağı, 2021 Yılı Yaz Kur’an Kursu Raporları sonucunda yapılacak eğitimin niteliğinin ve niceliğinin artırılması için nasıl faaliyetler yapılabileceği, eğitim öğretimde ne gibi program ve materyallerden istifade edilebileceği, sınıf yönetimi, ergenlerde sosyal medya bağımlılığı, din eğitiminde eğitici oyunlar ve drama gibi konular anlatıldı.

Kadir Has Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminer, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Seminerin açış konuşmasında İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "Melekler bir saniyeyi bile zayi etmeden yazıyor. Bir saniyeyi bile zayi edecek vaktimiz yok. Eğer bu memlekette kıyamete kadar bu ezanlar okunacaksa, bu bayrak dalgalanacaksa bizim bir saniye kaybedecek vaktimiz yoktur. Bir zamanlar Müslüman nüfusunun yüzde 60’tan fazla olduğu Mozambik’te sayı şu anda yüzde 20’ye düştü. Bizim yarın bu insanların vebalini yüklenmememiz için bir saniyemiz bile boş geçmemeli. Yavrularımızı mutlaka biz dini duyarlılıkla mücehhez hale getirmeliyiz. Gayret etmek durumundayız. Çocuklarımız geldiğinde mutlaka onlara sevecen davranalım. Çocuklara öncelikle Müslümanlığın ne olduğunu, niçin namaz kılmaları gerektiğini, niçin inanmaları gerektiğini öğretmeliyiz." dedi.

Seminerde, “2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları”, “Ergenlerde Sosyal Medya Bağımlılığı”, “Dini Bilgiler Öğretim Yöntem ve Teknikleri”, “Sınıf  Yönetimi”, “Din Eğitiminde Eğitici Oyunlar ve Drama” konulu sunumlar gerçekleştirildi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan