Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Kocasinan İlçe Müftülüğüne bağlı Himmetdede Camii Kebir Gençlik Merkezi'ni ziyaret etti.

Gençlik hizmetlerini yerinde görmek ve gençlerle hasbihal etmek için gerçekleştirilen ziyarette gençlere hitap eden İl Müftüsü Akkuş, "Gençlerimiz en büyük hazinemizdir." dedi.

Akkuş, "Gençler hazine demektir. Bir devletin hazinesi güçlüyse o devlet güçlüdür. Gençlerimiz bizim definelerimizdir. Allah'a hamdolsun ki sizin gibi pırıl pırıl gençlerimiz var. Peygamberimiz (s.a.s.) şöyle buyurmaktadır: 'Güçlü bir Mümin, daha hayırlı ve Allah Teala'ya daha sevgilidir.' Hepiniz Allah katında değerlisiniz. Namazınızı kılarsınız. Kötü işlere bulaşmazsınız. Hem bilek gücünüz hem de iman gücünüz var. Peygamberimizin (s.a.s.) etrafındaki gençler Peygamberimize sahip çıktılar. Sizler de Efendimizin davasına sahip çıkacaksınız inşallah. Okula gittiğiniz zaman hocanızdan aldığınız edebi ve güzel ahlakı hayatınızda ve davranışlarınızda gösterin. Dersinize iyi çalışmalısınız. Biz sizinle iftihar ediyoruz. Güzel bir insan, memleketimizin güzel bir bireyi, Allah Teala'ya güzel bir kul, Peygamber Efendimize güzel bir ümmet, anne babalarımıza güzel birer evlat olmalıyız." diye konuştu.

Yatsı namazını gençlerle birlikte kılan Müftü Akkuş, namaz sonrası Hacı Bayram-ı Veli'nin talebesi olan Himmetdede'nin türbesini ziyaret etti.

Himmetdede Camii Kebir Gençlik Merkezi'nde incelemelerde bulunan Akkuş, burada yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Programa katılan gençlere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından oluşan kitap seti hediye edildi.

Gençlik Merkezi ziyaretinde İl Müftü Yardımcısı Dr. Dursun Sarı ile İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü İsa Güler de hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan