Kayseri Talas İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, “Sabah Namazında Gençlerle Camide Buluşuyoruz” sloganıyla sürdürdüğü gençlik buluşmaları kapsamında Talas Hacı Halil Bayraktar Camii’nde gençlerle bir araya geldi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp ilahi ve kasidelerle devam eden programda gençlere hitap eden İl Müftüsü Yusuf Akkuş, şu tavsiyelerde bulundu:

“Zaman çok çabuk geçiyor. Bir bakıyorsunuz akşam olmuş, sabah olmuş, hafta bitmiş, ay bitmiş, yıl bitmiş. Ömür gidiyor. Eğer biz Hakk’a, Kur’an’a, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) sünnetine, namaza, çocuklarımıza sahip çıkarsak hilal başaracak yani İslam başaracaktır. Allah’ın dini başarır; önemli olan bizim nerede durduğumuzdur. Eğer biz ahlak üzere, Kur’an üzere durursak ve Rabbimizin yolunda gidersek hilal başaracaktır. Ama öyle değil de eğer batıla gidersek, insanlar namazı terk ederse, evlatlarımızdan haberdar olmazsak ve onlara Kur’an’ı ve sünneti anlatmazsak, o zaman batıl başaracaktır. Zaten batılın bütün gayesi biziz. Birçok yerde muvaffak oldular ama bizim memleketimizde muvaffak olamıyorlar Allah’a hamdolsun. Batıl bütün gücüyle ayağa kalkmış ve üzerimize geliyor. Güneyinden, kuzeyinden, doğusundan, batısından diyorlar ki ‘eğer biz bunları milli ve manevi değerlerinden koparırsak o zaman başarılı oluruz.’

Kur’an kursu hocalarımızla, din görevlisi arkadaşlarımızla, müftülerimizle birlikte bütün gücümüzle sizlerin hizmetindeyiz. Gençlerimizin hizmetindeyiz. KYK’larda, hastanelerde görevlilerimiz var. 4-6 yaş Kur’an kurslarımız var. Sevgi evlerinde, çocuk evlerinde her tarafta ‘Her Bir Görevlimizin En Az 10 Genci Olsun’ projemiz var. Dolayısıyla gençlerimize, halkımıza, vatandaşımıza ulaşmaya gayret ediyoruz. Bu manada madden ve manen sizlerin desteklerini bekliyoruz.”

Sabah namazı buluşmasına katılan gençlere İlçe Müftülüğünce cami çıkışında ikramlarda bulunuldu.

Programa Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü İsa Güler, İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Muhittin Macit, din görevlileri, gençler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan