Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından beri mağdur ve mazlumları bir an olsun yalnız bırakmayan Türkiye Diyanet Vakfının, "Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" sloganıyla bölgede inşa ettiği İyilik Konutları'na, 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencilerinden destek gelmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Talas Harun Reşit 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu öğrencileri, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarla Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İdlib’de mazlum ve mağdur aileler için inşa edilen İyilik Konutları'na destek oldu.

Kur’an Kursu Öğreticisi Nimet Beyazıt ile birlikte Kayseri İl Müftülüğüne gelen minik öğrenciler, insanlık dramının yaşandığı İdlib’deki aileler için hazırlanan "İyilik Konutları" inşaatında kullanılmak üzere kumbaralarını İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’e teslim ettiler.

Minik öğrenciler; "Harçlıklarımızı kumbaralarımızda biriktirdik, Türkiye Diyanet Vakfına getirdik. Bu paraları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmalarını istiyoruz." dediler.

Anlamlı davranışlarından dolayı öğrencilere ve onları yetiştiren Kur'an kursu öğreticileri ile ailelerine teşekkür eden İl Müftüsü Güven, miniklere çeşitli hediyeler takdim etti.


 

Editör: Mehmet Çalışkan