Kayseri İl Müftülüğünce Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Eskişehir Bağları Osmanlı Camii'nde düzenlenen programda 130 yetim çocuğa kıyafet yardımında bulunuldu.

“Yetim Buluşmaları” adıyla düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Peygamberimiz (s.a.s.)’in doğduğu geceyi de içerisine alan haftayı Mevlid-i Nebevi Haftası olarak idrak ediyor ve çeşitli programlar düzenliyoruz. Bu yılın konusu da ‘Peygamberimiz ve Çocuk’ olarak belirlendi. Bizler de bu yıl çeşitli camilerimizde programlar yaptık, çocuklarımızla ve gençlerimizle bir araya geldik. Bir de Peygamberimiz (s.a.s.) yetim idi. Yetimlerin başını okşardı, onların ihtiyacını giderirdi. Onun (s.a.s.) ümmeti olarak bizler de Peygamberimizin çizdiği yoldan gidelim ve aynı zamanda Peygamberimizin sünnet-i seniyesini yerine getirelim istedik. Sizlerin onurlu ve şahsiyetli birer genç olarak yetişmesini istiyoruz.” dedi.

Müftü Güven şöyle devam etti:

“Nerede olursanız olun, İslam’a ve Müslümanlara katkı sağlayan ve yardım eden insanlar olun istiyoruz. Sizler de ülkemiz için, Suriye için, Afganistan için, Azerbaycan için, Müslümanlar nerelerde sıkıntı çekiyorlarsa oralardaki Müslümanların sıkıntılarının gitmesi için dua edin. Sizlerin duası önemlidir. Çocukların duası önemlidir. Hele hele yetimlerin duası daha da önemlidir. Onun için sizlerden sadece dua istiyoruz, dua bekliyoruz.”

Konuşmaların ardından 130 yetim çocuğa kaban, pantolon ve ayakkabıdan oluşan kıyafet yardımı yapıldı.

Programa İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri, yetim çocuklar ve aileleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan