Polis Meslek Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşen programda Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven konferans verdi. 

Prof. Dr. Güven, insanın bu dünyadaki görev ve sorumluluklarını anlattı, ahirete hazırlık yapılması gerektiğini hatırlatarak şöyle devam etti:

“Bizler bu dünya hayatında şu soruları kendimize sormalıyız: ‘Ben kimim, nereden geldim ve nereye gidiyorum? Bu dünya hayatı nedir? Bu dünyada benim üstlenmem gereken rol, sorumluluk nedir?’ Bunlar önemli sorulardır. Bu sorular, hayata ve geleceğimizi belirlemeye dair sorulardır. Ancak insanların çoğunluğu bu türlü soruları sormaz. Bu dünya hayatını oyun ve eğlenceden ibaret zannederler.”

Müftü Güven, Hz. Peygamberin (s.a.s.) örnek kişiliğine değindiği şu sözlerle konferansını tamamladı:

“Peygamberimiz (s.a.s.), Allah Teala’nın insanlara göndermiş olduğu Peygamberlerin sonuncusudur. Allah neden peygamber gönderir? Çünkü insanoğlu rol-modele ihtiyaç duyar. Önünde örnek alabileceği bir şeye ihtiyaç duyar. Kur’an-ı Kerim’de şöyle bir ayet vardır: ‘Allah’a ve ahiret gününe inanan ve Allah’a kavuşacağını ümit eden sizler için Allah Resulünde güzel örnekler vardır.’ O (s.a.s.), bir ordu komutanı olarak da bize örnektir, bir arkadaş olarak da bize örnektir, bir baba olarak da bize örnektir, bir aile ferdi olarak da bize örnektir. Hayatı ciddiye almalıyız. Eğer hayatı ciddiye alacaksak bu hayatta nasıl yaşamamız gerektiğini de öğrenmeye ve öğretmeye çalışacağız. Allah Teala, ilk insan ve ilk Peygamber Hz. Âdem’den başlamak üzere son Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya (s.a.s.) gelinceye kadar on binlerce peygamber gönderdi. Yol gösterici, hidayet rehberi ve kılavuz gönderdi. Bu dünyada nasıl yaşamamız gerektiğini bize anlatmaları için.”

Konferansın ardından Kayseri Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü günün anısına İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’e plaket takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan