Türkiye genelindeki il ve ilçe müftülükleri tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası", "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" temasıyla gerçekleştirilen etkinliklerle kutlanıyor.

Mevlid-i-Nebi-coşkusu-sürüyor02

Balıkesir

Balıkesir Altıeylül İlçe Müftülüğü ile Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Mevlid-i Nebi Haftası” kapsamında program düzenlendi.

Şehitler Camii’nde gerçekleştirilen programa Altıeylül İlçe Müftüsü Hayati Yelkovan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Keren, Burhan Erdayı İlkokul Müdürü Turhan Demirtaş, Kadın ve Gençlik Koordinatörlüğü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, 276 öğrenciye hitap eden İlçe Müftüsü Hayati Yelkovan günün anlam ve öneminden söz etti.

Ardından konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Keren, katılan herkesin kandilini tebrik etti.

Mevlid-i-Nebi-coşkusu-sürüyor03

Isparta

Isparta İl Müftülüğü tarafından kadınlara yönelik “Mevlid Kandili Programı” düzenlendi.

Hayırlar Kur’an Kursu, Kavaklı (Peygamber) ve İstiklal Mahallesi Camii’nde gerçekleştirilen programda Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörü Melike Yerlikaya, Kur’an Kursu öğreticileri Sümeyra Uslu ve Esma Öngül, “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” konulu sohbet gerçekleştirdi.

Yoğun ilgi gösterilen program yapılan duanın çeşitli etkinliklerin yapıldığı programlar yapılan dualarla sona erdi.

Mevlid-i-Nebi-coşkusu-sürüyor04

Edirne

Edirne İl Müftülüğü, Edirne Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Edirne Kadın Kolları tarafından Edirneli kadınlar ile “Mevlid Kandili” programında bir araya geldi.

Atik Ali Paşa Camii'nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Büşra Ülker tarafından “Peygamber Efendimiz ve Mevlid Kandili" konulu bir sohbet düzenlendi.

Program, Kur'an Kursu Öğreticisi Fadime Arıkan'ın yaptığı dua ile sona erdi.

Mevlid-i-Nebi-coşkusu-sürüyor09

Hatay

Hatay İl Müftülüğü, “Mevlid- i Nebi ve Camiler Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Hatay İl Müftülüğü vaizleri Ömer Akyürek, Mustafa Kılgı ve Muhammed Buhari Seyhan, etkinlikler kapsamında esnafı ziyaret etti.

Ziyarette vaizler, esnafa Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarına ait kitap hediye etti.

Mevlid-i-Nebi-coşkusu-sürüyor20

Kilis

Kilis İl Müftülüğü tarafından kadınlara yönelik “Mevlid Kandili Programı” düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Vaiz Tuba Altuncu “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” konulu sohbet yapıldı.

Ayrıca öğrencilere İl Gençlik Koordinatörü Fadıl Akkuş rehberliğinde program düzenlendi.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlileri ise Cumhuriyet Meydanı’nda hafta boyunca yapılacak programların tanıtılması amacıyla stant açtı.

Mevlid-i-Nebi-coşkusu-sürüyor21

Kayseri

Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi Kadın Kolları tarafından "Mevlid Kandili" etkinlikleri kapsamında programlar düzenleniyor.

Bu kapsamda Hunat Medresesi önünde vatandaşlara kandil simidi ikram edildi.

Etkinlik ile ilgili bilgi veren TDV Kayseri Şubesi Kadın Kolları Sorumlusu Semanur Arslan, "Mevlid Kandili münasebetiyle halkımıza kandil simidi dağıttık. Etkinliğimizde bizlere destek veren hayırseverlerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Editör: Ammar Esenkal