Açılış programına İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcısı Fatma Feyza Güner, Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat ve 4/B Sözleşmeli Kur’an Kursu öğreticileri katıldı.

Program, Hunat Camii İmam-Hatibi Metin Yalçın’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an tilavetinden sonra açılış konuşması için kürsüye gelen Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat, seminerin hayırlara vesile olmasını temenni edip Kur’an kursu öğreticilerine başarılar diledi. İl Müftü Yardımcısı Fatma Feyza Güner de seminer hakkında adayları bilgilendirdi.

Bir ay süreyle devam edecek olan seminerin 26 Haziran 2018 Salı günü gerçekleşen açılış programına katılan Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven,  yaptığı konuşmada Kayseri’de faaliyet gösteren Kur’an Kursları ve eğitim – öğretim gören öğrenci sayıları hakkında bilgi vererek Kur’an Kurslarının önemine işaret etti. Müftü Güven konuşmasına şöyle devam etti: “04-06 yaş aralığındaki çocuklarımız için açtığımız Kur’an kurslarımızı özellikle önemsiyoruz. Göreve geldiğimde birkaç tane Kur’an kursumuzda 04-06 yaş grubuna yönelik çalışma olduğunu görünce, imkânı olan bütün Kur’an kurslarımızda bu çalışmanın başlatılmasının gereğine inandım. Bunun için gerekli alt yapı çalışmalarının yapılması icap etmişti; çocukların lavabosundan oyun odasına kadar yeni bir dizayn gerekiyordu. 2017-2018 eğitim-öğretim yılı içerisinde,04-06 yaş grubunda 5112 öğrencimiz vardı.

Kursiyerlere, bilgi aktarıcısı olmadıklarını, olmamaları gerektiğini özellikle hatırlatan ve bunun çok önemli bir nokta olduğunu söyleyen Güven, aynı zamanda, yalnızca Kur’an-ı Kerim’in telaffuzunu öğreten kişiler de olmadıklarını belirterek şu noktalara vurgu yaptı:

“Sizler, Kur’an’ın ruhunu ve ahlakını öğretmelisiniz. Kur’an’ın ahlakının ve ahkâmının öğretilmesi için sizlere ve bizlere bu imkânlar sunuluyor. Bunun için de öncelikle öğreteceklerimizi, kendimiz bilmeliyiz. Bilmek de yetmez; herkesten önce kendimiz tatbik etmeliyiz bu bildiklerimizi. İslam’ın ahlakına sahip olmayan bir öğretici, kimseye bir şey veremez.”

Daha sonra Kur’an Kursu Öğreticileri tarafından kendisine yöneltilen sorulara cevap vererek konuşmasını sonlandırdı.

Editör: Mehmet Çalışkan