Melikgazi İlçesi Esentepe Mahallesi Taha Carım Bulvarında Melikgazi Belediyesi ve hayırsever işbirliği ile inşa edilecek olan “Mehmet Zahid Kotku - İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi”  temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma töreninde konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, koronavirüs salgınına dikkati çekerek; "Böylesine sıkıntılı bir dönemden geçerken hayır ve hasenat işlerini unutmayan, Kayserimize hizmet için adeta yarışa giren hayırseverlerimizin hepsine teşekkür ediyorum. Bu mahallede yıllardır böylesi bir yapıya ihtiyaç vardı. Bu civarda Kur’an kursumuz yoktu ve mahalle sakinlerimiz bizden bir Kur’an kursu talebinde bulunuyorlardı. Aynı şekilde yolumuzun iki yakın camimizin altında bulunan Kur’an kurslarımız ise bodrum katında ve rutubetli idiler. Diğer taraftan burası yalnızca bir Kur’an kursu olmayacak. Aynı zamanda bu bölgenin hanımefendilerine, gençlerine ve çocuklarına hizmet edecek bir eğitim ve kültür merkezi olacak. Yüce Mevla bu eğitim ve kültür merkezini mahallemize hayırlı eylesin, ilim ve irfan yuvası haline getirsin." ifadelerini kullandı.  

Yıllardır Kur’an kursu yaptırma hayalinin olduğunu belirten hayırsever Dr. Sami İpek ise "Cenab-ı Hakk’a şükürler olsun. İlk adımı bize nasip etti. İnşallah açılışında da hep birlikte olmayı Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Ben şu anda çok duygu yüklüyüm. Hepinize çok teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Melikgazi İlçe Müftüsü Ahat Taşcı’nın duası ile  Mehmet Zahid Kotku - İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi'nin temeli, katılımcıların butona basarak temele ilk harcı dökmesiyle atıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan