Kayseri Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Talas İlçe Müftülüğünce Hz. Ömer Faruk Camii Kur’an Kursu’nda düzenlenen programa katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, “Değerli velilerimiz! Sizler yavrularınızı bize Allah’ın dinini öğrensin, güzel ahlak sahibi olsun diye teslim ettiniz, bize emanet ettiniz. Onun için hepinize teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.” dedi.

İl Müftüsü Şahin Güven ise “Yaz Kur’an kurslarımızda şu anda eğitim gören öğrencilerimiz bir taraftan Kur’an eğitimi alırken, diğer taraftan da dinini öğrenmek için gayret gösteriyorlar. Bu çocuklarımızı sadece bir yaz tatilinde Kur’an kurslarına göndermek yeterli değil.” ifadesini kullandı.

“Kur’an kurslarımız sizin hizmetinizdedir”

Kur’an-ı Kerim okumayı bilmeyen velileri de Kur’an kurslarına davet eden Müftü Güven şöyle devam etti:

“Kur’an-ı Kerim okumasını bilmeyenleriniz varsa, her mahallemizde hanımlar için Kur’an kurslarımız var. Kur’an kurslarımıza kış döneminde müracaat edin ve orada Kur’an eğitimi alın. Kur’an öğrenmenin yaşı yoktur, statüsü yoktur. Yani; ‘Ben ev hanımıyım, ben çalışıyorum, ben öğretmenim, ben memurum.” diyen herkes Kur’an öğrenebilir. Onun için Kur’an kurslarımız sizin hizmetinizdedir.

Küçük yaşlarda olan çocuklarınızı 4-6 yaş Kur’an kurslarımıza gönderin. Onlar için özel Kur’an kursları açıyoruz. Daha okula başlamadan önce Kur’an eğitimini, değerler ve ahlak eğitimini alıyorlar.

Özellikle ilkokul, ortaokul ve liseye giden çocuklarımız, yaz tatilinin dışında okula giderken hafta sonları özellikle haftada bir gün de olsa iki saat Kur’an eğitimi almak istiyorlarsa, camilerimize ve Kur’an kurslarımıza müracaat etsinler. Onlara da istedikleri vakitleri ayarlayıp Kur’an eğitimi veriyoruz. Çünkü yaz Kur’an kurslarında Kur’an’ı öğrenen çocuk, bir sonraki yaza kadar unutuyor. Unutmasın diye biz kışın hafta sonları çocuklarımıza böyle Kur’an eğitimi açıyoruz.

“Çocuklarınızı dini eğitim konusunda teşvik edeceksiniz”

Burada anneler yoğunluktadır. Sizin bir de çalışan eşleriniz var. Onlardan da Kur’an okumasını bilmeyenler varsa, en yakındaki camilerimize müracaat etsinler. Akşamları işlerinden geldikten sonra onlara biz Kur’an eğitimi veriyoruz. Yeter ki istesinler. Onları sizler teşvik edeceksiniz. Evde bir eş olarak sizler çocuklarınıza ve eşlerinize dini eğitimi konusunda teşvik edici olursanız, onlar dini eğitim almak için gidip ilgili yerlere müracaat ederler.”

Talas İlçe Müftülüğünce düzenlenen programa İl Müftüsü Şahin Güven, Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, Osman Neyire Akgöz İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Oğuz Öz, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan