Kayseri İl Müftülüğü, “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti” programı düzenledi.

Programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven şunları kaydetti:

“Kur’an-ı Kerim nazil olmaya başladığı geceyi bin aydan daha hayırlı yaptı. Nazil olduğu ayı 11 ayın sultanı yaptı. Nazil olduğu kalbin sahibini alemlere rahmet olarak kıldı. Aynı Kur’an bizim kalbimize nakşolunursa, bizim dünyamıza hitap ederse ve Kur’an’ın rehberliğinde bir hayat sürersek inşallah Kur’an bu dünyada bizim rehberimiz, ahirette de lehimizde şahidimiz olacaktır.

Biraz sonra burada hafızlarımız sizlere Kur’an-ı Kerim okuyacaklar. Biz de onların o güzel seslerinden Kur’an dinleyeceğiz. Kur’an’ı okumak, dinlemek, anlamak sevaptır. Kur’an’la meşgul olmanın tamamı bizlere sevap ve iyilik getirir. Peygamberimiz (s.a.s.) zaman zaman yanında bulunan sahabesine, mesela Bilal-i Habeşi’ye: ‘Ya Bilal. Sen biraz Kur’an oku da bizi ferahlat.’ derdi. Hatta bir gün sahabenin birisi dedi ki: ‘Ya Resulallah! Kur’an size nazil oluyor. Siz başkasından Kur’an dinlemek istiyorsunuz. Nasıl bir şey bu!’ Efendimiz (s.a.s.) dedi ki: ‘Kur’an’ı başkasından dinlemeyi seviyorum.’ Kur’an okumak sünnet bir ibadetken dinlemek farz bir ibadettir. ‘Kur’an okunduğu zaman onu sessiz bir şekilde, sükûnetle dinleyin.’ buyuruluyor. Onun için Kur’an eğitimi alan, hafızlık eğitimi alan evlatlarımıza, gençlerimize şu hususu hatırlatmak istiyorum. Belki içlerinden dünyanın tanıyacağı hafızlar yetiştireceğiz inşallah. Belki dünyanın tanıyacağı güzel sesli hafızlarımız olacak. Ama bunun açığa çıkması için başkalarını dinlemeleri gerekiyor.”

Daha sonra söz alan Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz ise “Hepiniz bu Kur’an ziyafetine hoş geldiniz. Kur’an okumak sevap, dinlemek sevap, okutturmak sevap, vesile olmak sevap; kısaca Kur’an ile ilgili her şeyde bir hayır vardır. Buradaki salonda bundan önce birçok konferans ve gösteriler olmuştur. İnsanlar buraya para vererek gelmiştir, zamanlarını harcamıştır. Ama buraya siz para vermeden geldiniz ve sonunda buradan üstelik de parayla alamayacağınız kadar büyük bir sevapla döneceksiniz. Allah buna vesile olanlardan razı olsun.” şeklinde konuştu. 

Kayseri İl Müftülüğünce düzenlenen “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti” programında; Suriye’den dünya birincisi Mutasım B. El Asali, İran’dan dünya birincisi Vahid Nazarian, Afganistan’dan dünya birincisi Sanaullah Habip, Türkiye’den Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi İsmail Kaya, TÜBİTAK Bilgisayar Mühendisi Fatih İmdat, Ankara Melike Hatun Camii İmam Hatibi Cihan Kodal ve Kayseri Hunat Camii İmam Hatibi Abdullah İslam Kur’an tilavetinde bulundu.

Kadir Has Kültür Merkezinde gerçekleşen programa Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, kurum amirleri, ilçe müftülüleri, din görevlileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


 

Editör: Mehmet Çalışkan