Kocasinan İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kocasinan Şubesi, Ramazan ayı münasebetiyle mahalle bakkallarından veresiye alışveriş yapan vatandaşların borçlarını kapattı.

TDV Kocasinan Şubesi Kadın Kolları ile birlikte ihtiyaç sahibi aileleri de ziyaret eden İlçe Müftüsü ve TDV Kocasinan Şube Başkanı Halil Uzun, hayırseverin desteği ile temin edilen alışveriş kartlarını teslim etti. 

Yapılan yardımlara dair açıklamalarda bulunan Müftü Uzun, “Mübarek Ramazan ayında mağdur ve muhtaç ailelere yardım etmek insani ve İslami bir görevdir. Kocasinan İlçe Müftülüğü ve TDV Kocasinan Şubesi olarak yeni kurulan kadın kollarımızla beraber mağdur ve muhtaç ailelerin tespitini yapıp azda olsa onların borçlarını ödeyerek onları rahatlatmak, mutlu ve huzurlu etmek bizim için bir ibadettir.” dedi.

Müftü Uzun, “Diyanet işleri Başkanlığı’nın bir personeli olarak gece gündüz sahada olan görevlerimiz, mahallelerindeki zaruret içerisinde hayatını idame ettiren vatandaşlarımıza ve muhacirlere gıda kolisi ve alış veriş kartları dağıtımını da yapmaktadırlar. Vatandaşlarımızın TDV Kocasinan Şubesi’ne verdikleri zekat ve fitreleri mağdur ve muhtaç olan ailelere ulaştırarak iyilik köprüsü meydana getirerek iyilik kervanının bir neferi oluyoruz. Gelin sizlerde bu Ramazan ayı içerisinde Türkiye Diyanet Vakfımızı zekât ve fitre bağışlarınızla güçlendirin. Sizlerden gelen hayır katkılarıyla zorda olan insanlara biz de aracı olalım, köprü olalım. Yardımsever halkımıza yürekten teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun.” şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan