Kocasinan İlçe Müftülüğüne bağlı Germirli Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan 58 öğrenciye hafızlık belgeleri takdim edildi.

Hafızlara belgelerini takdim etmek amacıyla Mustafa Germirli Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu'nda gerçekleştirilen merasime, Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş,  Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdülkadir Kabdan, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay, Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, siyasiler ve öğrenci velileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, “Bizler bu hafızlarımızın karşısında hürmetle eğiliyoruz. Bir takım işlerden ve zevklerden feragat ediyorlar, fedakarlık yapıyorlar. Hafız yavrularımız şahitlidirler. Zira onlara Kur’an-ı Kerim şahittir, melekler şahittir, uykusuz kaldığı geceler şahittir. Bu yavrularımıza Rabbimiz şahittir.” dedi.

Müftü Akkuş, “Emeği geçenlerden, projeyi başlatan Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinden, bakanlık yetkililerinden, il milli eğitim müdürlüğü çalışanlarından, ilçe müftülüğü yetkililerinden, hocalarımızdan, bu müesseseleri inşa edenlerden, hulasa bu işin mutfağında her kim varsa onlardan Allah razı olsun.” diye konuştu.

Program sonunda hafızlara hafızlık belgeleriyle birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan